5 van 1 stem

Brioche wentelteefjes met lemon curd room

20 minuten
Ontbijt
Moederdag

Wentelteefjes van oud brood hebben we waarschijnlijk allemaal al een keer gegeten. Dit gerecht, wat van oorsprong bekend staat als verloren brood of ‘pain perdu’ wordt al eeuwenlang gemaakt. Het enige wat je er in de basis voor nodig hebt is brood, melk en eieren en het is een heerlijk …

Wentelteefjes van oud brood hebben we waarschijnlijk allemaal al een keer gegeten. Dit gerecht, wat van oorsprong bekend staat als verloren brood of ‘pain perdu’ wordt al eeuwenlang gemaakt. Het enige wat je er in de basis voor nodig hebt is brood, melk en eieren en het is een heerlijk ontbijt of toetje. Nu het bijna weer Moederdag is besloot ik er een luxe variant van te maken en dat werden deze brioche wentelteefjes met lemon curd room en rood fruit. Net zo makkelijk om te maken (oftewel: kind kan de was doen) en een genot om te eten!

In mijn recept top ik de brioche wentelteefjes af met lemon curd room, rood fruit en ahornisroop. Maar je kunt iedere topping kiezen die je lekker vindt. Met alleen slagroom of een combinatie van Griekse yoghurt en room. En in principe zijn alle soorten fruit bruikbaar, wij vinden de combinatie van banaan, gesmolten chocolade en ahornsiroop ook heel lekker.

Meer ontbijt inspiratie? Bekijk hier al mijn wentelteefjes recepten!

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom (koud)
  • 20 gr poedersuiker
  • 2 – 4 el lemon curd (afhankelijk van je smaak, hoe meer je toevoegt hoe zuurder de lemon curd room zal worden)
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 tl vanillesuiker
  • boter
  • 8 dikke sneetjes briochebrood
  • 100 gr rood fruit naar keuze (denk aan frambozen, aardbeien of blauwe bessen)
  • ahornsiroop

Ook nodig

  • handmixer
  • koekenpan

Aan de slag!

  • Meng de 200 ml koude slagroom met de 20 gr poedersuiker in een kom en klop deze op tot deze lobbig is. Roer ondertussen de 2 tot 4 el (naar smaak) lemon curd los en voeg toe aan de slagroom. Klop nog even verder tot deze net stijf wordt. Bewaar de lemon curd room in de koelkast tot gebruik.
  • Klop de 250 ml melk, 2 eieren en 2 tl vanillesuiker door elkaar in een platte kom. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier een klontje boter in. Dompel een sneetje briochebrood aan beide zijden goed in het mengsel en leg deze daarna in de pan. Afhankelijk van hoe groot je koekenpan is, kun je 2 tot 4 sneetjes tegelijk bakken. Bak ze aan iedere zijde mooi goudbruin en krokant, zet het vuur wat lager als het te snel gaat. Bak zo alle sneetjes en voeg tussentijds nog wat extra boter toe als dat nodig is.
  • Tip: Ik hou zelf niet van te weeïge brioche wentelteefjes, daarom laat ik ze niet te lang in het mengsel liggen. Vind je dat nou wel lekker, dan laat je ze 10 seconden erin liggen voordat je ze gaat bakken.
  • Leg 2 brioche wentelteefjes op een bordje en garneer ze met de lemon curd room en het rode fruit. Schenk naar wens nog wat ahornsiroop erover.

Notities

  • Met dit recept maak je een ontbijt voor 4 personen.
  • Grote eters? Bak dan een extra sneetje brioche per persoon. Klop dan ook nog 125 ml melk, 1 ei en 1 tl vanillesuiker extra mee.
  • Variatietip: Vervang eens 50 ml van de volle melk voor slagroom, die heb je toch al in huis voor de lemon curd room.
  • De lemon curd kun je zelf maken volgens dit recept of je koopt ‘m kant en klaar. Mijn favoriete gekochte lemon curd is van Mariënwaerdt. In de supermarkt kun je ‘m kopen van het merk Chivers.
  • Bereiding: 20 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)