4.50 van 12 stemmen

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

30 min
Hoofdgerecht
Vegan

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier …

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier in huize Kookt is er dol op!

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 3

Ingrediënten

  • 150 gr couscous
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 400 gr gebroken sperziebonen
  • zout
  • 1 flinke of 2 kleine sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadlijsten voor minder pit)
  • olijfolie
  • 1 el Marokkaanse couscous specerijen of ras el hanout
  • 1 eetrijpe mango
  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 10 gr verse koriander, alleen de blaadjes fijngehakt
  • 4 takjes munt, alleen de blaadjes fijngehakt
  • 1 citroen
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Breng 300 ml water aan de kook in een steelpan. Zet het vuur uit en roer daarna de couscous erdoor. Zet de deksel op de pan en laat 15 minuten staan. Roer daarna rustig los met een vork.
  • Kook de bloemkoolroosjes en sperziebonen 5 minuten voor in gezouten kokend water en giet daarna af.
  • Verhit een wok en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en een snuf zout voor 5 minuten op middellaag vuur in een scheut olijfolie. Voeg halverwege de specerijen toe en bak mee.
  • Tip: Pittig type? Hak de zaadlijsten van de rode peper dan ook fijn. Voor een mildere variant verwijder je deze eerst. Laat de rode peper er eventueel helemaal uit als er ook kleine kinderen mee eten.
  • Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes. Je hebt de helft nodig voor het recept. De andere helft bewaar je afgedekt in de koelkast.
  • Tip: De overgebleven mango is lekker als toetje in combinatie met kwark, honing en walnoten of eet het de volgende ochtend bij je ontbijt.
  • Voeg de bloemkool, sperziebonen en kikkererwten toe aan het sjalotmengsel en roerbak een paar minuten. Roer daarna de couscous erdoor en roerbak nog 2 minuten tot alles goed warm is.
  • Als laatste gaan de blokjes mango erdoor samen met driekwart van de fijngehakte kruiden. Breng naar wens verder op smaak met citroensap, zwarte peper en optioneel zout.
  • Garneer vlak voor serveren met de overgebleven fijngehakte kruiden.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten

Met de overgebleven takjes munt en partjes citroen kun je een waterkan vullen met kraan- of bruisend water voor bij het eten. Overgebleven koriander kun je fijnhakken en in de diepvries bewaren als je weet dat je het niet binnen 3 – 4 dagen gaat gebruiken in een ander gerecht.

Geniet van deze heerlijke roerbakschotel!

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 4

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 5

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 2

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)