Roergebakken choisam met oestersaus

Een makkelijke groentenbereiding voor bij oosterse gerechten. In plaats van choisam kun je ook heel goed paksoi gebruiken. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 1 flinke bos choisam of paksoi 3 teentjes knoflook 2el rijstwijn 2el water 2el zonnebloemolie zout 2el oestersaus Wat je gaat doen: Snijd de onderkant …

Een makkelijke groentenbereiding voor bij oosterse gerechten. In plaats van choisam kun je ook heel goed paksoi gebruiken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 flinke bos choisam of paksoi
3 teentjes knoflook
2el rijstwijn
2el water
2el zonnebloemolie
zout
2el oestersaus

Wat je gaat doen:
Snijd de onderkant van de choisam af en was de groente heel goed en laat deze uitlekken. Je kunt alles van de choisam gebruiken (zelfs de gele bloemetjes). Snijd de choisam in lange repen. Hak de knoflook fijn.

Neem een grote, brede koekenpan. Verhit de olie hierin en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg de choisam toe met wat zout en bak deze circa 1,5-2 minuten mee. Zet het vuur wat lager en voeg de rijstwijn en water toe. Laat de choisam zachtjes koken totdat de choisam beetgaar is.

Verhit de oestersaus een beetje in een klein pannetje. Schep de choisam met een schuimspaan uit het kookvocht en leg op een schaal. Verdeel de oestersaus met een lepel over de choisam heen en serveer direct.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)