3.87 van 29 stemmen

Roergebakken spruitjes met gember en oestersaus

20 minuten
Bijgerecht
Makkelijk

Jullie weten inmiddels wel hoe dol ik ben op oestersaus. Er staat dan ook altijd een flesje in mijn koelkast. Ideaal voor een snel wokgerecht, voor als ik authentiek Chinees wil koken of als ik groenten wil upgraden. Vooral mijn kids zijn daar dol op! Denk aan gegrilde bimi of …

Jullie weten inmiddels wel hoe dol ik ben op oestersaus. Er staat dan ook altijd een flesje in mijn koelkast. Ideaal voor een snel wokgerecht, voor als ik authentiek Chinees wil koken of als ik groenten wil upgraden. Vooral mijn kids zijn daar dol op! Denk aan gegrilde bimi of broccoli met oestersaus, maar ook roergebakken spruitjes doen het er geweldig mee.

Deze roergebakken spruitjes met knoflook, gember en oestersaus zijn de favoriet van ons jongste kind. Ik maak ze regelmatig als bijgerecht en dan gaat de pan altijd schoon leeg.

Ingrediënten

 • 1 tl fijngehakte knoflook
 • 1 tl fijngehakte gember
 • 1 el zonnebloemolie
 • 500 gr geschoonde spruitjes, gehalveerd
 • 1 – 2 el oestersaus, ik gebruik altijde Premium oestersaus van Lee Kum Kee
 • zwarte peper

Aan de slag!

 • Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en gember 1 minuut in de opwarmende olie.
 • Voeg de spruitjes toe en zet het vuur hoger. Roerbak de spruitjes tot ze iets bruin worden.
 • Zet het vuur weer iets lager en roer 50 ml water en de oestersaus erdoor. Begin met 1 eetlepel, je kunt altijd nog extra toevoegen naar smaak. Laat een minuut of 8 pruttelen tot het vocht is verdampt. Roer af en toe door en zorg dat de spruitjes beetgaar blijven.
 • Serveer de spruitjes met een snufje zwarte peper uit de molen.

Notities

 • Met dit recept maak je een bijgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 20 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer