ROLO brownies

‘Karma is a bitch’, vooral als het om je laatste ROLO gaat. Ik ben er dol op en kwam tot de ontdekking dat ze niet alleen lekker zijn om zo te eten. Je kunt er namelijk  ook brownies van bakken met een hart van ROLO’s. En geloof me, die zul je niet heel snel vergeten.

Wat je nodig hebt voor een brownieblik vol

– 175gr boter
– 175gr extra pure chocolade, in grove stukken
– 200gr lichtbruine basterdsuiker
– 3 grote eieren
– 80gr bloem
– 40gr cacaopoeder, ongezoet
– 24 ROLO’s

rolo-brownies-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 25-30 minuten

Zet een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en meng hier de boter en stukken chocolade in. Zorg dat de schaal het water niet raakt. Smelt de boter en chocolade au bain-marie terwijl je af en toe roert. Haal daarna de schaal eraf en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een brownieblik in.

Meng de basterdsuiker en eieren in een kom en klop circa 5 minuten met de keukenmachine of handmixer totdat je een romig geheel krijgt dat iets aan het indikken is. Schep daarna rustig het afgekoelde chocolademengsel met een spatel erdoor totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem en cacaopoeder erboven en meng wederom door elkaar. Schep daarna over in het brownieblik.

Nu komt de geheime truc: duw met je vinger 24 ROLO’s in het beslag in 4 rijen van 6 stuks naast elkaar. Deze gaan straks smelten in de oven, maar de karamel blijft en dat is een waanzinnige twist in het recept.

Zet het blik in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Check alvast bij 25 minuten. Als het midden nog een beetje ‘drillerig’ is, bak je ‘m nog 5 minuten langer.

Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in vierkantjes. Snijd ‘m zo dat je de ROLO’s doormidden snijd.

rolo-brownies-3

Bewaren

Bewaren

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “ROLO brownies”

  1. OMG!! Wat is dit lekker!! Heerlijk luchtig en super jammie, ik ben verslaafd, erg hè.

  2. Op dit moment staat de brownie af te koelen. Ik weet niet of we kunnen wachten totdat ‘ie afgekoeld is. 🙂

  3. Ziet er super uit! Hoe groot is zo’n brownie vorm ongeveer? Dan ga ik er zo een kopen!

  4. Hey,

    Het was wel super lastig om de boter niet te laten aanbranden.
    Ik denk dat ik het de volgende keer in kleinere stukjes moet snijden.

    Van Anna

    1. Hi Anna, dan heb je waarschijnlijk de pan het water laten raken en is het te hard gegaan. Kleinere stukjes maakt niet veel uit. Rustig en met beleid is het beste advies.

  5. Een erg lekker recept (!), maar blijkbaar verschilt de afmeting van mijn brownieblik toch te veel van welke voor dit recept gebruikt is; jammer! Misschien handig om de afmeting bij het recept te vermelden (aangezien er veel groottes zijn) 🙂 Welke afmetingen zijn hier gebruikt?

    1. Een cakeblik wat geschikt is voor brownies is altijd vrij klein, standaard formaat (heb ‘m ook nooit groter gezien) is 27,5 x 17,5 cm.

  6. Ik was dit recept uit de Allerhande kwijt. Zo blij dat ik hem weer gevonden heb! Heerlijk en ik ga er iemand heel blij mee maken.

  7. Bedankt voor dit waanzinnig lekkere recept Francesca! Het viel me op vanwege de rolo’s, maar het basisrecept is zo perfect, dat ik hem zonder rolo’s nog lekkerder vind!

Reacties zijn gesloten.