Salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappeldressing

Deze salade met aardbeien, gerookte kip, cashewnoten en sinaasappeldressing maakt mijn oom altijd wanneer wij met de hele familie samen komen in de zomer. Vaak is dat voor zijn verjaardag, dit jaar zit hij lekker in Frankrijk en moet ik de salade missen. Dus maakte ik ‘m zelf!

Mijn oom maakt de salade altijd op grote schalen waar iedereen dan zijn/haar portie vanaf kan pakken. Daarnaast maakt hij altijd nog veel meer lekkere dingen, zoals zijn visschotel of saté maar wellicht schrijf ik daar later nog wel meer over. Nu even over deze fantastische salade. Onwijs makkelijk te maken, maar zó lekker. Zeker met de Hollandse aardbeien van het moment een echte zomerse salade.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

1 gerookte kip
250gr aardbeien
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels (verse) sinaasappelsap
75gr mesclun sla
handje ongebrande en ongezoute cashewnoten

salade_met_aardbeien_gerookte kip_cashewnoten_sinaasappeldressing_2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Snijd de gerookte kip in reepjes. Was de aardbeien en haal de kroontjes ervan af, halveer deze vervolgens.

2. Meng de olijfolie en het sinaasappelsap in een slakom. Doe vervolgens de sla, kip en aardbeien erbij en meng de dressing erdoor heen.

3. Verdeel het mengsel over twee borden en strooi er nog wat cashewnoten overheen. Voeg eventueel naar smaak nog wat meer sinaasappelsap toe.

Het zou leuk zijn als de zon weer even terugkomt, dan smaakt deze salade namelijk nóg lekkerder. Maar goed, ook zonder is dit echt een toppertje. Eet lekker!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappeldressing”

Reacties zijn gesloten.