Nog geen stemmen

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

20 min
Lunch
Gezond

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is …

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is het ook zo lekker om andijvie te combineren met zoet fruit zoals nectarine. Perzik kun je uiteraard ook goed gebruiken.

salade met rauwe andijvie en gegrilde nectarines 1 1

Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 100 gr bacon of vegetarische spekreepjes
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el knijphoning
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 bakje mini-mozzarella bolletjes, uitgelekt
  • 1 krop andijvie, in reepjes
  • Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd daarna iedere helft in grove parten.
  • Bak de bacon (zonder olie) of vervanger voor spekreepjes (met olie) knapperig in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Vet een grillpan in met 1 eetlepel zonnebloemolie en verwarm deze totdat de pan goed heet is. Grill op hoog vuur de stukken nectarine, circa 1 - 2 minuten per zijde. Niet te lang, anders wordt het fruit papperig. Haal de nectarines uit de pan als ze aan beide zijden mooi bruin gegrild zijn en laat ze een beetje afkoelen op een bord.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de mini-mozzarella, vervanger voor spek of de bacon, nectarines en de dressing door de andijvie in een grote kom. Niet te hard husselen, want anders gaan de nectarines stuk. Verdeel daarna over borden.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als lunch of 2 personen als lichte avondmaaltijd.
  • Serveer er eventueel wat brood of toast bij met een gerookte olijfolie om in te dippen.
  • Bereiding: 20 minuten

Allerhande: dank je wel voor de inspiratie. Foto: Shutterstock

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)