Salade met aubergine en falafel

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de knoflookyoghurt en zongedroogde tomaten. Ik heb echt ontzettend lekker zitten eten en vond het een heerlijke maaltijdsalade.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • bakolijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout
  • 250 gr falafel, naar keuze
  • olijfolie extra vergine
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zwarte peper
  • 100 gr gemengde sla (bijvoorbeeld mesclun)
  • 70 gr zongedroogde tomaat, grofgehakt
  • optioneel: handje kiemgroenten of platte peterselie

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

  1. Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm. Leg ze naast elkaar op een plank en kwast in met een mengsel van 2 el bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm en zout.
  2. Verhit een grillpan en gril daarin de plakken aubergine tot ze zacht zijn en bruine streepjes krijgen. Circa 3 – 4 minuten per kant. Verhit ondertussen een koekenpan en bak daarin de balletjes falafel in 1 el bakolijfolie tot ze bruin zijn. Deze hebben circa 6 – 8 minuten nodig.
  3. Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine , yoghurt, uitgeperste knoflook, peper en zout.
  4. Meng de sla en zongedroogde tomaat in een saladeschaal. Verdeel daar de aubergine, falafel en dressing over.
  5. Garneer met kiemgroenten of platte peterselie en serveer.

Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit: 314 kcal, 9 gram eiwitten, 28 gram koolhydraten, 17 gram vetten en 9 gram vezels. Eet lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

recept voor lunch of als hoofdgerecht. Een maaltijdsalade met aubergine en falafel. Verrassend oor de combinatie met de knoflookyoghurt en zongedroogde tomaten.

Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Salade met aubergine en falafel”