4 van 3 stemmen

Salade met aubergine en falafel

30 minuten
Hoofdgerecht
Salade

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de …

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de knoflookyoghurt en zongedroogde tomaten. Ik heb echt ontzettend lekker zitten eten en vond het een heerlijke maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • bakolijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout
  • 250 gr falafel, naar keuze
  • olijfolie extra vergine
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zwarte peper
  • 100 gr gemengde sla, bijvoorbeeld mesclun
  • 70 gr zongedroogde tomaat, grofgehakt
  • optioneel: handje kiemgroenten of platte peterselie

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm. Leg ze naast elkaar op een plank en kwast in met een mengsel van 2 el bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm en zout.
  • Verhit een grillpan en gril daarin de plakken aubergine tot ze zacht zijn en bruine streepjes krijgen. Circa 3 - 4 minuten per kant. Verhit ondertussen een koekenpan en bak daarin de balletjes falafel in 1 el bakolijfolie tot ze bruin zijn. Deze hebben circa 6 - 8 minuten nodig.
  • Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine , yoghurt, uitgeperste knoflook, peper en zout.
  • Meng de sla en zongedroogde tomaat in een saladeschaal. Verdeel daar de aubergine, falafel en dressing over.
  • Garneer met kiemgroenten of platte peterselie en serveer.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt 30 minuten.
  • Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit: 314 kcal, 9 gram eiwitten, 28 gram koolhydraten, 17 gram vetten en 9 gram vezels. 

Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer