Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
- Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm. Leg ze naast elkaar op een plank en kwast in met een mengsel van 2 el bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm en zout.
- Verhit een grillpan en gril daarin de plakken aubergine tot ze zacht zijn en bruine streepjes krijgen. Circa 3 – 4 minuten per kant. Verhit ondertussen een koekenpan en bak daarin de balletjes falafel in 1 el bakolijfolie tot ze bruin zijn. Deze hebben circa 6 – 8 minuten nodig.
- Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine , yoghurt, uitgeperste knoflook, peper en zout.
- Meng de sla en zongedroogde tomaat in een saladeschaal. Verdeel daar de aubergine, falafel en dressing over.
- Garneer met kiemgroenten of platte peterselie en serveer.
Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit: 314 kcal, 9 gram eiwitten, 28 gram koolhydraten, 17 gram vetten en 9 gram vezels. Eet lekker!
Ik heb um opgeslagen, nu nog een recept voor falafel want die ga ik natuurlijk niet kant en klaar kopen.