Salade met broccoli, amandelen en rozijnen

De smaken van de geroosterde amandelen en broccoli zijn heerlijk bij elkaar. De rode ui geeft een beetje pit en de rozijntjes maken het helemaal af. Deze salade met broccoli werkt prima als meeneemlunch voor op kantoor, maar smaakt thuis ook heel goed.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
500gr broccoli
1 rode ui
50gr amandelen
25gr rozijnen
2el olijfolie extra vergine
1/2el citroensap
1/2el vloeibare honing
zeezout
zwarte peper

salade-met-broccoli-amandelen-en-rozijnen-2

Wat je gaat doen:
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 5 minuten beetgaar in kokend water met zout. Spoel de broccoli onder koud water en laat het een beetje afkoelen.

Rooster de amandelen in een kleine koekenpan zonder vet. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en pers een citroen uit voor het sap.

Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, honing en breng op smaak met peper en zout.

Meng de broccoli, ui, amandelen, rozijnen en de dressing door elkaar.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *