Salade met gegrilde groenten en borlotti bonen

Dit is een salade met een verhaal. Een klein verhaal, maar toch een verhaal. Het was op een maandag en ik kreeg een filmploeg van de opleiding Film & Televisie op bezoek. Deze studenten hadden als opdracht gekregen om een 24Kitchen-achtige talkshow op te nemen en vroegen mij om hulp. Ik deed mee en kreeg de heren en dame deze dag op bezoek om thuis iets te filmen in mijn keuken. Of ik ook een recept wilde maken? Tuurlijk jongens, zal ik er dan maar gelijk een lunch van maken zodat jullie ook wat kunnen eten?

Om 8 uur ’s ochtends wandelde ik naar de supermarkt onder mijn huis. Ik had niets voorbereid en ging improviseren. Iets makkelijks, maar wel mega lekker. Het werd een salade met gegrilde groenten, borlotti bonen en mozzarella. Alles wat ik lekker vind op een bord. Dat kon niet misgaan. Ik maakte het gerecht, zij filmden een eind weg en daarna gingen we eten. Drie enthousiaste studenten aan mijn eettafel die helemaal stil werden en hun hele bordje hebben leeggegeten. Ik een geslaagde salade en zij een prachtig eindcijfer voor hun project. Waar lekker eten al niet toe kan leiden.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als lunch

– 1 aubergine
– zout
– 1 blik (300gr) borlotti bonen (of je gebruikt gedroogde die je eerst laat weken)
– 1 courgette
– olijfolie
– 1 bol buffelmozzarella
– handvol verse basilicum
– olijfolie extra vergine (gebruik echt een goede, want olijfolie maakt of breekt dit gerecht)
– zwarte peper

Salade_met_gegrilde_groenten_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Snijd de aubergine in de lengte in medium plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 15 minuten liggen. Spoel de plakken daarna af en dep droog. In de tussentijd spoel je de borlotti bonen af en laat je uitlekken.

De courgette snijd je ook in de lengte in plakken, zelfde dikte als bij de aubergine. Leg de plakken courgette en aubergine op een plank (in delen) en smeer met behulp van een kwastje lichtjes in met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en grill hierin alle plakken totdat ze zacht zijn en een bruin geroosterd huidje hebben gekregen. Strooi een beetje zout en peper erover zodra ze in de pan liggen.

Pak een grote saladeschaal en verdeel hier de borlotti bonen over. Op de bonen verdeel je de plakken aubergine en courgette. De buffelmozzarella scheur je in stukken met je handen en die verdeel je erover samen met blaadjes basilicum. Schenk er een royale scheut olijfolie over en breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Salade met gegrilde groenten en borlotti bonen”

  1. Heerlijk recept ga het morgen maken, vandaag gegrilde gems gemaakt en courgette gevuld met ui tomaatjes courgette en parmezaan heerlijk

  2. We hebben dit als hoofdgerecht gegeten met 2 personen (ingrediënten voor 4p) en vonden dat eigenlijk te weinig. Je moet er dan zeker nog iets bij eten; soep vooral oid. Maar.. Het was wel heel lekker!!!

  3. Heerlijk recept! De hoeveelheden aangehouden en met 2 personen als hoofdgerecht gegeten. Dat was best veel. We kregen het niet op. Ik had voor extra smaak een teentje knoflook geperst en dat in olijfolie laten trekken en met die olie de groenten voor het grillen ingesmeerd. Ook lekker.

    @Els Borlottibonen zijn hetzelfde als ‘onze’ kievitsbonen.

Reacties zijn gesloten.