Nog geen beoordelingen

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

25 minuten
Salade
Makkelijk

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven …

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven ermee te roosteren in de oven. Of eigenlijk alleen de maiskorrels, want die sneed ik eerst van de kolven af voordat ze in de oven gingen. Dan is het namelijk sneller klaar en dat is fijn voor doordeweeks.

Lang verhaal kort: missie geslaagd! Ik bakte er nog wat garnalen bij en combineerde beide met lekkere groenten. Deze salade met grote garnalen en geroosterde mais was bij ons thuis een groot succes, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 maiskolven
  • 2 el kruidenboter kijk hier voor het zelfmaakrecept
  • olijfolie extra vergine
  • sap en rasp van 1 citroen
  • zout
  • peper
  • 400 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • bakolijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 krop baby romaine sla, blaadjes grofgehakt
  • ½ komkommer, in stukjes
  • 4 wortels, in repen
  • 2 avocado’s, in stukjes
  • handje verse platte peterselie, grofgehakt
  • handje verse munt, grofgehakt
  • serveer erbij: stokbrood

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de mais met een scherp mes van de kolven. Meng met de kruidenboter en verdeel gelijkmatig over het bakblik. Rooster 15 - 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Klop een dressing van 6 el olijfolie extra vergine, 3 el citroensap, zout en peper.
  • Bak de garnalen 5 minuten in een koekenpan met 2 el bakolie en de knoflook. Roer op het laatst de citroenrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een grote schaal op met de sla, komkommer, wortel, avocado, garnalen en mais. Verdeel de dressing erover en garneer met de peterselie en munt.
  • Serveer deze salade met grote garnalen en geroosterde mais met stokbrood en de overgebleven kruidenboter.

Notities

  • Dit recept is voldoende voor 4 personen.
  • Bereiding: 25 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca