Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Andijvie is familie van de witlof en dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Alle andijvie-varianten zijn heel gezond en zitten boordevol vezels, mineralen en vitamine A en C.

Bijna iedereen kent de andijviestamppot. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is.

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 1 krop andijvie
– 2 nectarines
– 1 bakje mini-mozzarella bolletjes
– 1 bakje bacon of vervanger voor spekreepjes op basis van tofu
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel vloeibare honing
– 1 eetlepel witte wijn azijn
– 2 eetlepels extra vergine olijfolie
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– zwarte peper
– zeezout

Salade met andijvie en gegrilde nectarines_2

Wat je gaat doen
Trek de bladeren van de krop andijvie af, was ze zorgvuldig en laat al het water uitlekken. Snijd het daarna in dunne repen en doe het in een saladekom.

Was de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere helft van de nectarines in circa 6 stukken (niet te dun). Laat de mini-mozzarella uitlekken.

Bak de vervanger voor spekreepjes (met olie) of de bacon (zonder olie) knapperig in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

Vet een grillpan in met 1 eetlepel zonnebloemolie en verwarm deze totdat de pan goed heet is. Grill op hoog vuur de stukken nectarine, circa 1 minuut per zijde. Niet te lang, anders wordt het fruit papperig. Haal de nectarines uit de pan als ze aan beide zijden mooi bruin gegrild zijn en laat ze een beetje afkoelen op een bord.

Salade met andijvie en gegrilde nectarines_3

Maak een dressing van de mosterd, honing, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing goed door.

Meng de mini-mozzarella, vervanger voor spek of de bacon, nectarines en de dressing door de andijvie en roer het rustig door. Niet te hard, want anders gaan de nectarines stuk. Eet smakelijk!

Allerhande: dank je wel voor de inspiratie.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca