Samen voor duurzaam tijdens de Bewuste Visweek

Morgen start voor de vierde keer in Nederland de Bewuste Visweek. Een week waarin het MSC- en ASC-keurmerk aandacht vragen voor duurzame visserij en kwekerij. Onlangs kregen we onder het genot van een 5-gangen diner met duurzame vis uitleg wat deze keurmerken nu precies inhouden en waarom het zo belangrijk is om voor duurzame vis te kiezen.

Zelf ben ik een echte visliefhebber en eet ik tegenwoordig veel meer vis dan dat ik vroeger deed. Toen koos ik sneller voor een stukje vlees. En zo velen met mij, want de vraag naar vis stijgt en daarbij de druk op de oceanen, aldus Elies Arps van het WNF. Als we nog lang van vis willen genieten is het van groot belang om duurzame keuzes te maken als het gaat om de visserij, kwekerij maar ook aanschaf van vis door consumenten.

Samen_voor_duurzaam_tijdens_de_bewuste_visweek_2

Gelukkig gaat dit de goede kant op, de keurmerken krijgen steeds meer in bekendheid. Zo wordt er bij Albert Heijn voor 90% vis met een keurmerk verkocht. We kunnen zelf ook bijdragen aan een nog beter aanbod van duurzame vis in supermarkten en restaurants. Heel simpel eigenlijk, door met z’n allen steeds meer om duurzame vis te vragen, het aanbod zal zich daar vanzelf op aanpassen. En dat is precies waar de Bewuste Visweek om draait. Dat we met elkaar bewuster worden, duurzame keuzes maken met betrekking tot vis en nadenken over de toekomst van onze oceanen. Dat stukje vis op je bord zal er alleen maar beter van gaan smaken.

Samen_voor_duurzaam_tijdens_de_bewuste_visweek_3

Over goed smaken gesproken, ik zal jullie ook nog even vertellen wat voor lekkers we allemaal voorgeschoteld kregen tijdens het 5-gangen diner in de Fenix Food Factory. De gerechten werden bereid door chef Matthias Speybrouck en de souschefs van Sycro Bakker. We begonnen met een heerlijke amuse, tartalette met MSC scheermes, yoghurt en dukkah. Terwijl ik ondertussen natuurlijk goed op bleef letten wat er gezegd werd.

Samen_voor_duurzaam_tijdens_de_bewuste_visweek_5

Het voorgerecht, een zomerse zalmsalade, was mijn favoriet van de avond. Normaal ben ik niet de grootste zalmliefhebber maar deze was perfect gegaard en combineerde waanzinnig met de radijsjes, avocado en parelgort. Een gerechtje van Sycro Bakker.

Samen_voor_duurzaam_tijdens_de_bewuste_visweek_4

Het ging nog even door met de lekkernijen, en ondertussen werd er verteld dat er ook meer aandacht moet worden geschonken aan het feit dat er zoveel smakelijke vis in de Nederlandse wateren te vinden is. Door te proeven gaan we deze vanzelf meer waarderen. Zo aten we bijvoorbeeld MSC schelvis met MSC mosselen, helemaal uit Nederland.

Samen_voor_duurzaam_tijdens_de_bewuste_visweek_15

Van 26 september tot en met 2 oktober organiseert het MSC- en ASC-keurmerk samen met het WNF de Bewuste Visweek. Laten we met z’n allen voor duurzame vis gaan, zodat we in de toekomst ook nog van dit soort heerlijke gerechten kunnen genieten! 

Bewaren

Bewaren

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer