Ik was een leek op het gebied van nasi goreng. Vraag me iets over Surinaamse nasi en ik kan blijven praten. Niet heel erg lang trouwens, want die nasi heb je echt zo gemaakt. De nasi goreng zoals ze ‘m in Indonesië maken was weer een ander verhaal. Ook daar zijn een triljoen recepten van, want iedereen maakt ‘m op zijn of haar eigen manier. Wat al deze mensen bindt is het feit dat ze hun nasi goreng het liefst in de ochtend als ontbijt eten en ik kan het niet meer met ze eens zijn. Nou was ik dus 10 dagen in Indonesië en daar deed ik precies hetzelfde. Het idee erachter is de ultieme no-waste tip die misschien al duizenden jaren bestaat. Rijst over? Die bak je de volgende ochtend op, breng je op smaak en eet je als ontbijt. De slimmeriken.
Nog even voor de duidelijkheid: nasi = rijst en nasi goreng = gebakken rijst. Dus als jij ergens nasi bestelt in Indonesië dan krijg je gewoon witte rijst bij je eten en geen gebakken rijst. Terwijl we hier in Nederland de ‘nasi’ als het avondeten zien, eten ze het daar voornamelijk in de ochtend. Voor beide is natuurlijk iets te zeggen en als je nog kip, vlees en een gebakken ei toevoegt heb je ook een avondmaaltijd voor je neus staan. Mijn nasi goreng-recept mag je van mij de hele dag door eten en als je er een grote pan van maakt die je in de koelkast bewaart, lukt dat ook prima.
Bewaren
Lekkerste maaltijd
Héérlijk was en is het. Heb de zaadjes wel uit de 2 chilipepers gehaald en een halve el sambal oelek door mijn portie op het bord heen geroerd. De sambal voegt een heerlijke fruitige warmte toe. Durfde de tomatensambal nog niet aan. Maar ooit kom ik daar nog wel. Langzaam opbouwen 😉….
Super!
Simpel maar gewoon effectief lekker, compliment.
Dank!
Jammer genoeg werkt het printen niet goed op je website. De laatste pagina wordt half bedekt met een leeg winkelwagen blad.
Ik heb het even getest, maar bij mij gaat het goed. Via welke internetbrowser probeer je te printen? Dan kan ik mijn technische man ernaar laten kijken.
Heerlijke nasi dank je wel voor het recept
Graag gedaan!
Bij ons niet geslaagd, het smaakte heel erg bitter… teveel Laos misschien?
Geen idee wat er mis is gegaan dan, bij mij nooit bitter geweest
Knoflook wordt bitter indien deze te lang wordt verhit.
Is het ook mogelijk om de laos te vervangen door gemalen laos en de trassi door de vloeibare versie?
Heemstede
Heemstede
Ik heb de nasi gemaakt Het was heerlijk
Heerlijk recept 😋👍
Heerlijk recept. Mijn zoontje en ik hebben genoten van de nasi. Dank je wel voor het recept