Francesca’s Familie Weekmenu #95

Afgelopen week stak ik voor het eerst alle kaarsen aan in huis en zat ik met een paar dikke sokken op de bank. Ik vertelde het al op social: de herfst zit weer in mijn hoofd. En toen werd het vrijdag en was het stralend mooi weer. Ik lunchte buiten …

Afgelopen week stak ik voor het eerst alle kaarsen aan in huis en zat ik met een paar dikke sokken op de bank. Ik vertelde het al op social: de herfst zit weer in mijn hoofd. En toen werd het vrijdag en was het stralend mooi weer. Ik lunchte buiten in de tuin bij de Bakkerswinkel en ‘s avonds ging de kip piri-piri op de barbecue en hebben we nog tot 11.00 uur buiten gezeten met vrienden (en een heater). Ik geef het op met die herfst en geniet gewoon lekker van de zonnestralen dit weekend. Wel ben ik alvast aan mijn eerste pompoen begonnen voor dit weekmenu, maar dat is zeker geen straf. Eet lekker!

Maandag

Dominique maakte laatst een zalige spaghetti aglio, olio e peperoncino die ideaal is om de week mee te starten. Serveer er een salade bij voor de groenten en dan zit je heerlijk te eten.

spaghetti_all_aglio_olio_e_peperoncino_1-680x450

Dinsdag

Mosselen uit een pannetje, wat een feest. Vandaag staan er daarom mosselen met prei en stokbrood op het menu.

Mosselen-met-prei-en-stokbrood_1

Woensdag

In Marokko leerde ik de geheimen van de Marokkaanse kefta (gehaktballetjes) en dat resulteerde in dit recept. Serveer met (zilvervlies)rijst en roergebakken groenten en je hebt een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

marokkaanse-kefta-3-680x450

Donderdag

Daar is de pompoen! Vandaag maken we er een salade van door een deel van de pompoen te roosteren en te combineren met freekeh en spinazie. Het andere deel van de pompoen bewaar je tot zaterdag…

Freekeh-salade-met-geroosterde-pompoen-en-spinazie_112

Vrijdag

Er staat een heerlijk soepje met wortel en gember op het menu vandaag. Maak er bijvoorbeeld een van deze tosti’s bij. Ultiem comfort food!

Wortel-gembersoep_3-680x450

Zaterdag

Met de andere helft van de pompoen kun je deze pompoen hummus maken. Lekker als dip bij zelfgebakken naan, maar ook als broodbeleg voor jong en oud.

Pompoen-hummus_1_uitgelicht-680x4501

Zondag

Nou, laten we dan nog maar iets maken met het allerlaatste zomerfruit. Deze ontbijtspiesen van wentelteefjes en fruit zijn een feestje, kids kunnen ze ook zelf heel makkelijk rijgen in de keuken. Ook erg lekker met stukjes banaan of kakifruit.

Ontbijt-spiezen-met-fruit-en-wentelteefjes_uitgelicht_11-680x450

Ga je iets maken, laat dan even iets achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer