3.86 van 7 stemmen

Selderijpesto met pecannoten

15 minuten
Smeersel
Italiaans

Ik kreeg een prachtige knolselderij in mijn biobox met een gigantische bos loof eraan. Oftewel selderij, wat je in de supermarkt meestal in de zakjes in de koeling vindt. Ik weet niet of dit ook zo direct van de knol komt of dat het er apart voor geteeld wordt, maar …

Ik kreeg een prachtige knolselderij in mijn biobox met een gigantische bos loof eraan. Oftewel selderij, wat je in de supermarkt meestal in de zakjes in de koeling vindt. Ik weet niet of dit ook zo direct van de knol komt of dat het er apart voor geteeld wordt, maar oorspronkelijk hoort dit dus bij elkaar.

Selderij is een fantastische smaakmaker in soepen en ik gebruik het veel voor mijn Surinaamse recepten. Je kunt het ook goed invriezen. Als ik wat over heb, dan hak ik het grof en gaat het de vriezer in. Wanneer je dit kruid toevoegt aan een soep, gaat het toch alleen maar om de smaak en niet om de structuur.

En je kunt er dus selderijpesto van maken! Wat ik deed van het loof van de knolselderij. Maar je kunt er ook gewoon selderij voor in de winkel kopen, mocht je niet zo’n mooie, uitgelopen knol vinden.

Kijk hier voor meer recepten met pesto.

Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze selderijpesto met pecannoten. Die robuust van smaak is en je perfect als basis kunt gebruiken voor een pasta (kom ik binnenkort op terug), in een hartige taart of als smaakmaker in soepen. En ik heb nog een tip! Ik ontdekte namelijk een vegan kaas in de supermarkt die qua smaak doet denken aan Parmezaanse kaas, deze verraste me echt en ik heb ‘m gebruikt om vegan pesto te maken. En dat werkte perfect. Dus de keuze is aan jou. Of je maakt ‘m met echte Parmezaanse kaas of gaat voor de vegan variant.

Ingrediënten

 • 75 gr pecannoten
 • 40 gr verse selderij inclusief steeltjes, grof gehakt
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 50 gr Parmezaanse kaas, grof gehakt (of Violife Prosociano voor een vegan pesto)
 • 75 - 100 ml olijfolie extra vergine
 • zwarte peper
 • zeezout

Aan de slag!

 • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op niet al te hoog vuur en rooster de pecannoten in ongeveer 5 minuten, zonder vet, mooi goudbruin, schep regelmatig om.
 • Meng de selderij, knoflook, pecannoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot het geheel iets fijner wordt en laat de machine daarna draaien terwijl je 75 ml olijfolie extra vergine erbij schenkt. Voeg eventueel extra olijfolie toe als je de structuur nog te dik vindt.
 • Proef de selderijpesto en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en zout.

Notities

 • Met dit recept maak je 1 flink bakje.
 • Bereiding: 15 minuten.
 • Bewaar de pesto in een goed afsluitbaar potje of bakje met een dun laagje olijfolie erop. Zo kun je de pesto wekenlang bewaren.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer