Slabakjes met garnalencocktail

Ik vond de inspiratie voor dit recept in het BBC Good Food magazine, een van mijn favoriete food magazines. Eigenlijk niet te betalen, maar af en toe trakteer ik mezelf. Zeker vlak voor de feestdagen, zoals in het geval van deze slabakjes met garnalencocktail vlak voor Pasen. Het originele recept is van de Australische chef John Torode en is een geweldige binnenkomer tijdens een etentje. En, je raadt het misschien al, heel makkelijk om te maken.

Slabakjes met garnalencocktail 2

Wat je nodig hebt voor 4 slabakjes

– 1 eidooier
– 1tl witte wijnazijn
– 1tl Dijon mosterd
– snufje paprikapoeder
– 25ml arachideolie
– 25ml olijfolie- 2el ketchup
– het knapperige hart van de baby gem
– 100ml cocktailgarnalen
– snufje gedroogde tijm
– 4 mooie baby gem slablaadjes
– om te serveren: kleine blokjes tomaat (binnenkant verwijderen) of gehakte rode peper en schijfjes citroen

Wat je gaat doen

Meng de eidooier, witte wijnazijn, mosterd, paprikapoeder, arachideolie, olijfolie en 1el ketchup in de keukenmachine of met een handmixer in een kom totdat je een romige, zachtroze saus krijgt. Proef en voeg eventueel naar smaak nog meer ketchup toe. Maar let op, de ketchup mag niet overheersen.

Hak het hart van de baby gem fijn en meng dit in een kom met de cocktailgarnalen, tijm en cocktailsaus.

Leg de baby gem slablaadjes op een grote schaal en vul deze met de garnalencocktail. Als je nog wat over hebt, vul je nog wat extra slablaadjes. Daar heb je er toch nog genoeg van liggen. Strooi er wat blokjes tomaat (kidsproof) of rode peper over en garneer met de schijfjes citroen.

Slabakjes met garnalencocktail 3

Ook bijzonder lekker als voorgerecht zijn deze gevulde avocado’s met garnalen.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *