Sloppy Joe is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een hamburgerbroodje belegd met gehakt en een saus van onder andere ui en ketchup. Je kunt eindeloos variëren met het recept en dat is maar goed ook, want het is te lekker! Op de blog van co-blogger Wendy zag ik onlangs een review van het kookboek ‘New York – recepten uit de Big Apple‘ en daar werd een pagina gewijd aan de Sloppy Joe. Ik kreeg er instant zin in en ging diezelfde avond aan de slag. Wel met een eigen versie, want ik had een keer zin in kip en zo geschiedde. Het resultaat van deze Sloppy Joe met kip was om te gillen, we aten er onze vingers bij op. Je kunt je kip op een hamburgerbroodje scheppen of, in ons geval, op een stuk vers Turks brood.
Wat je nodig hebt voor 6 broodjes
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 2el plantaardige olie
– 500gr kipgehakt (ik laat het altijd vers draaien bij mijn Turkse slager)
– 140gr tomatenpuree
– 6el ketchup (ik gebruikte deze briljante Country Ketchup ervoor)
– 2tl worcestersaus
– 1tl mosterd
– 1el bruine suiker
– 125ml water
– naar smaak: 1-3tl tabasco
– zout
– zwarte peper
– Turks brood
Wat je gaat doen
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het kipgehakt toe en bak rondom gaar en bruin. De stukjes paprika gaan erbij en deze en bak je nog een minuutje mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze al roerende 2 minuten mee zodat het ontzuurt.
Voeg de ketchup, worcestersaus, mosterd, bruine suiker en water toe en roer goed door. Zet het vuur lager en laat het een minuut of 5 pruttelen. Proef de saus en breng op smaak met tabasco, zout en peper.
Beleg een stuk Turks brood met een royale hoeveelheid van het kipmengsel en serveer met een simpele salade erbij.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.
Dat ziet er heerlijk uit! Maatr jouw Turks brood ziet er heel anders uit dan ik hier in de supermarkt zie. Hoe heet dit brood en waar haal je dat?
Ik weet niet precies hoe dit brood heet, maar ze verkopen het ook altijd bij de Turkse winkel. Het is meer een flatbread en dan heel lang.
Oh Francesca, wat ziet dit er weer heerlijk uit! Ben zo fan van jou he 🙂 Smullen geblazen en meestal niet te ingewikkeld, dus makkelijk zelf te bereiden zonder dat je een halve chef-kok moet zijn. Dikke kus en bedankt!!
Wat een superleuke reactie, je hebt mijn week gemaakt!
hoi!
Dit gerecht ziet er lekker uit! Ik hou alleen echt niet van paprika, welke groente zou een goede vervanging zijn..? Ik kom niet verder dan ui en tomaat..
En het kan ook prima met rundergehakt toch? In onze buurt is geen Turkse slager :p
Groetjes Bettie
Dit recept stond deze week op de Eetkalender en ik probeer daar iedere week iets van te eten. Dit was erg lekker en ga het recept dan ook bewaren.
Die van mij was een beetje zurig dus ik vraag mij af wat ik fout gedaan heb ??
Hoe kan ik dat voorkomen ??