Smokey beef taco’s met radijsjes en jalapeños

Samenwerking – Ik wilde al heel lang eens smokey beef taco’s maken. Met als basis gekruid gehakt wat je bakt en laat stoven in een heerlijke tomatensaus totdat het helemaal smeuïg wordt. Hiermee vul je vervolgens soft tortilla’s, samen met ijsbergsla, radijsjes, salsa, sour cream, jalapeños én grof verkruimelde tortilla chips. En dat is me toch lekker!

Ik heb ze thuis alvast verrast!

Het is bij al mijn recepten essentieel dat mijn kritische smaakpanel thuis de gerechten proeft en goedkeurt. Nou, dat kwam meer dan goed. Ik heb ze enorm verrast met mijn smokey beef taco’s, ze vonden ze heerlijk. En Jessey heeft me bijna al vergeven voor de jalapeño peper die ik per ongeluk aan zijn exemplaar had toegevoegd…haha, sorry kind. En dat is gelijk een goede tip voor jullie: kinderen kunnen deze smokey beef taco’s perfect eten, maar laat de jalapeños voor hen maar weg ;-).

Maar zonder dollen, iedereen was dol op de taco’s waarvoor ik een aantal toppers uit het Tex Mex assortiment van Santa Maria als basis heb gebruikt. Hieronder vind je het complete recept, want het is te lekker om niet te delen. En goed om te weten: je kunt deze smokey beef taco’s ook perfect met vegetarisch gehakt maken!

Wat je nodig hebt voor 8 smokey beef taco’s

Wat je gaat doen

Bereiding: 45 minuten

 1. Verhit een hapjes- of braadpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie.
 2. Voeg het gehakt toe samen met de seasoning mix en het gerookte paprikapoeder. Rul het gehakt gaar.
 3. Roer het water en de tomato frito erdoor en laat 15 – 20 minuten pruttelen zonder deksel tot het vocht voor het grootste deel is verdwenen. Maar laat het niet droog worden.
 4. Snijd in de tussentijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.

Tip: Je kunt ook een snelle zoetzuur maken terwijl je het gehakt bakt. Meng 50 ml appelciderazijn met 25 gr suiker, 1 eetlepel water en een snufje zout en voeg daar de plakjes radijs aan toe. Laat dit staan tot het gehakt klaar is.

 1. Verwarm iedere tortilla wrap circa 30 seconden per kant in een hete, droge koekenpan tot ze iets bruine worden. Vouw ze daarna als een taco en zet ze tegen elkaar aan, rechtop in een grote schaal (denk aan een ovenschaal met hoge rand). Zo kun je ze straks allemaal makkelijk vullen.
 2. Vul iedere soft taco voor 1/3 met ijsbergsla, een royale hoeveelheid van de smokey beef, wat lepeltjes sour cream en taco sauce. Garneer met plakjes radijs (eerst even afgieten als ze in het zoetzuur liggen), partjes cherrytomaat en plakjes jalapeño (naar wens en doe maar niet bij kinderen). Verkruimel wat tortilla chips en strooi dit erover samen met grof gehakte koriander.
 3. Serveer de smokey beef taco’s direct en geniet!

Verspillingsvrij tip: Je houdt nog ijsbergsla, cherrytomaten en radijsjes over. Deze kun je met elkaar mengen tot een salade. Voeg eventueel nog wat zwarte of kidneybonen, maïskorrels en blokjes avocado toe en je hebt een heerlijke salade als bijgerecht. En de tortilla chips die over zijn mogen natuurlijk ook op tafel erbij!

Ik hoop dat jullie net zo gaan genieten van deze smokey beef taco’s als wij hebben gedaan! Laat je het me weten in een reactie?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Taco's met gehakt. Mexicaanse recepten van Francesca Kookt (PIN HEB IK GEMAAKT, ZIE BIJGAAND) Taco recepten. Iedereen is dol op taco’s en zeker op dit Mexicaans recept voor taco's met Smokey Beef. Wil je liever taco's met gehakt?Je kunt dit recept ook perfect maken met gehakt of zelfs met vegetarisch gehakt. Een ideaal hoofdgerecht voor het hele gezin tijdens het avondeten. Kinderen zijn er gek op. Klik snel door naar de site voor het recept.

Recept: Francesca Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Smokey beef taco’s met radijsjes en jalapeños”

 1. Ooohhhh, ik zou zo graag mijn lieve collega juffen en – meesters hiermee willen verrassen. In tegenstelling tot wat veel mensen dachten, hadden wij namelijk echt geen vakantie toen de scholen dicht waren 😬 Nope, we juist hebben knetterhard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze leerlingen thuis goed onderwijs kregen! Ik ga duimen…. 😊

  1. 6 juli is mijn eerste werkdag na mijn zwangerschapsverlof. En terwijl ik thuis zat hebben mijn collega’s zo hard gewerkt om onze reizigers om te boeken. En daarom verdienen ze dit zeker. Als we zelf en onze reizigers niet op reis kunnen zou de smaak van verre reizen heel fijn zijn tijdens de pauze. En we hebben een prachtig decor voor jullie foodtruck in het atrium van riksja travel in leiden waar de sombrero’s aan het plafond hangen 😉

 2. Wat tof!!! Ik zou je heel graag uitnodigen bij mijn zussen in de tuin. Wij wonen met 7 zussen allemaal heel dicht bij elkaar en zij helpen mij elke dag met de zorg voor mijn 2 kleine meiden nu ik dat niet meer alleen kan! Dit zou toch een super toffe manier zijn om ze te bedanken!!! En we zijn helemaal gek op jouw recepten, dus wowie wat zou dat tof zijn!!!!

 3. Je bent meer dan welkom op onze school voor mijn 5 collegajuffen. Na een pittig jaar met de coronaperiode en de mogelijke sluiting van ons dorpsschooltje is het tijd voor iets leuks. En wat is er leuker dan samen eten? Niks toch!

 4. Voor mezelf haha maar vooral ook vooe mijn lieve collega’s! Zij die mij in de corona tijd hebben opgevangen zodat ik niet alleen in een kamer van 19m2 opgesloten zou zitten. En diezelfde mensen hebben mij geholpen en ondersteund bij mij afstuderen onderzoek waarvan ik het verslag dus 6 juli in ga leveren. Dus perfecte timing. Klein feeste dat ik het verslag af heb en hen bedanken voor alle hulp en steun afgelopen periode.

 5. Mijn moeder van 88 woont in De Herbergier in Zoetermeer. Een kleinschalig woonhuis met 16 bewoners. Het Corona virus heeft gelukkig geen kans gehad bij deze opvang. Zou leuk zijn om de verzorging te trakteren !

 6. Voor een klein zonnig straat etentje bij mijn moeder in de kinderrrijke straat. Ik ben altijd welkom, terwijl ik er niet eens woon (maar wel graag wil wonen 😋).

 7. Wat zouden we graag onze vrienden willen verrassen met een heerlijke maaltijd! Hun reis naar Amerika gaat helaas niet door vanwege de huidige omstandigheden. Dus genoeg tijd om in Nederland gezellige avonden samen te vieren, nota bene op de verjaardag van mijn man:)

 8. Dat zou geweldig zijn om zo de laatste schoolweek voor de zomervakantie te vieren. Na zo’n bizar schooljaar zou ik graag mijn collega’s verrassen met een heerlijke maaltijd. Kom maar gezellig naar Helmond Francesca!

 9. Mijn apothekersassistentes en bezorgers. Die hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om, in aangepaste vorm, alle zorg te kunnen leveren aan onze patiënten.
  Ons jaarlijks uitje kon door Corona ook niet doorgaan. Daarom verdienen ze deze verrassing!

 10. Mijn apothekersassistentes en bezorgers. Die hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om, in aangepaste vorm, alle zorg te kunnen leveren aan onze patiënten.
  Ons jaarlijks uitje kon door Corona ook niet doorgaan. Daarom verdienen ze deze verrassing!

 11. Ik zou het heel leuk vinden om mijn collega’s hiermee te verrassen, een week later op 13 juli wordt ik 50 en dit is wel n originele manier om te trakteren en mijn verjaardag alvast te vieren 🎉

 12. Hallo, ook ik zal een poging wagen.
  Ik doe het verzoek om mijn/ onze vriendin met man en kinderen te verassen.
  Ze heeft een groot gezin waar er nu nog 6 van thuis zijn ( 5 getrouwd ).
  Ze heeft een bijzonder drukke tijd achter de rug met ziekten ect en daarbij komend de Coronatijd.
  Het zo n ongeregelde tijd maakt een moeder erg moe.
  Al de weken kinderen thuis, dan weer ongeregeld naar school, een ritme heb je dan zelf ook niet meer.

  Stel als ze uitgekozen zou worden dan zeg ik het pas als ik het weet.
  Kijk thuis zijn ze toch wel.

  Hilda

 13. Hallo,
  Oh wat al veel reacties, maar ook ik wil een poging wagen voor het gezin van mijn / onze vriendin
  Moeder van een groot gezin , waarvan er nog 6 thuis zijn.
  Nu zeer zeker in deze Corona tijd is het heel pittig voor haar ( ook iedere moeder ) om toch de kinderen Al de tijd en of nu ongeregeld thuis te hebben,
  Waardoor ook in huishouden heus nuet alles op rolletjes loopt .

  Daarbij ,
  Ik wil ze het ( als we uitgekozen worden ) niet eerder zeggen voor ik t zeker weet dat ze uitgekozen zijn ( en ons daarbij )
  Altijd voor een ander klaar staat zo is ze , en echt heerlijk op z’n R dam s

 14. Voor mijn allerliefste vriendin die strijd tegen een vreselijke ziekte. Een heerlijke avond genieten met al onze mannen zou haar goed doen ❤️

 15. Nou, je mag bij mij voor de deur parkeren en de overheerlijke Smokey Beef taco’s maken voor mijn dochter! Volgens haar moeten haar roots in Mexico liggen, want ze is gek op de Mexicaanse keuken. Gisteren nog appte ze mij , toen ik nog op mijn werk zat, enthousiast dat ze vandaag wilde koken. En eerlijk is eerlijk. De beschrijving van het gerecht wat ze wil maken deed mij ook doen watertanden. Het werd een combinatie van een tortilla en een taco in 1. Geen idee hoe dat er eindelijk uit gaat zien, maar het zal ons vast smaken. En een 14 jarige dat wil koken, kan ik alleen maar aanmoedigen ;-). Hoop dat ze door jou bezoekje haar enthousiasme voor de Mexicaanse keuken kan vasthouden en dat wij als ouders nog lang kunnen genieten (en smikkelen) van haar kookkunsten. Groetjes, Ratna

Reacties zijn gesloten.