3.74 van 34 stemmen

Snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten

20 minuten
Hoofdgerecht
Vis

De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens …

De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens de vakantie of in de weekenden. Zeker nu mijn oudste in het selectieteam voetbalt en daardoor drie keer in de week traint. Dat betekent dat ik wat slimmer moet nadenken over wanneer en hoe snel ik onze maaltijden bereid. Waarbij het ook nog eens belangrijk is dat we overwegend voedzaam eten, maar nog steeds wel lekker dus ;-).

Om te laten zien wat wij dan bijvoorbeeld eten, deel ik vandaag mijn snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten waarmee je in 20 minuten klaar bent! En daarvoor bereid ik ook nog eens alles in één pan, waardoor ik ook weer sneller klaar ben met de boel opruimen. Slim, of wat? Ik gebruik daarvoor trouwens mijn BK Q-Linair kookpan waarmee je ook makkelijk kunt afgieten. Als je het deksel een kwartslag draait, zit ‘ie vast en giet je veilig af.

Ingrediënten

 • zout
 • 300 gr volkoren penne
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 1 courgette, in kleine blokjes
 • 200 gr doperwten, diepvries
 • 50 gr Boursin
 • 100 gr Griekse yoghurt
 • zwarte peper
 • 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • 50 gr wortel julienne
 • 150 gr warmgerookte zalm, in stukjes (gerookte zalm kan ook)
 • handje verse bieslook, fijngehakt

Aan de slag!

 • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook en kook hierin de volkoren penne samen met de gesnipperde sjalot volgens de kooktijd op de verpakking.
 • Voeg de laatste 5 minuten de courgette en doperwten toe en kook deze mee.
 • Klop in de tussentijd de Boursin los met de Griekse yoghurt, snufje zout en peper.
 • Giet de pasta en groenten, veilig, af. Bewaar daarbij 1 kopje kookvocht voor later. Zet de pan met de pasta en groenten daarna weer op je kookplaat.
 • Voeg de cherrytomaten, wortel julienne, warmgerookte zalm en het Boursin-mengsel toe aan je warme pasta. Roer door en warm nog een paar minuten door op je kookplaat. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je de saus niet smeuïg genoeg vindt. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper of zout toe naar smaak.
 • Garneer de pasta met zalm met de fijngehakte bieslook en serveer direct.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 20 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)