Snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten

Samenwerking – De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens de vakantie of in de weekenden. Zeker nu mijn oudste in het selectieteam voetbalt en daardoor drie keer in de week traint. Dat betekent dat ik wat slimmer moet nadenken over wanneer en hoe snel ik onze maaltijden bereid. Waarbij het ook nog eens belangrijk is dat we overwegend voedzaam eten, maar nog steeds wel lekker dus ;-).

Om te laten zien wat wij dan bijvoorbeeld eten, deel ik vandaag mijn snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten waarmee je in 20 minuten klaar bent! En daarvoor bereid ik ook nog eens alles in één pan, waardoor ik ook weer sneller klaar ben met de boel opruimen. Slim, of wat?

Multifunctioneel koken én veilig afgieten

 Ik heb sinds een aantal maanden de roestvrij edelstalen pannenserie Q-linair Master van BK in mijn keuken staan. Totaal 5 pannen, van een steelpannetje tot een grote soeppan van 7 liter. Een set die iedere thuiskok vaak wel in huis heeft, maar ik wilde deze héél graag testen vanwege een belangrijke reden. De deksels van deze serie kun je namelijk met een kwartslagdraai vergrendelen in de rand van de pan waardoor je heel makkelijk en veilig kunt afgieten. Geen kans meer dat kokendheet water over je vingers stroomt of dat je loopt te hannesen met een theedoek waarmee je probeert zowel hete pan als deksel vast te houden.

Andere bijkomende voordelen zijn dat ze perfect stapelbaar zijn in elkaar waardoor ze weinig ruimte innemen, dat de handvatten bij normaal gebruik bijna niet warm worden en dat ze een literaanduiding hebben in de pan. Call me crazy, maar ik vind dat laatste dus echt heel handig. Verder kun je kiezen uit 2 soorten deksels: een RVS-deksel of een glazen deksel. Voorheen had ik altijd RVS-deksels die je altijd even moest optillen om in de pan te kijken. Nu ik de glazen deksels heb, hoeft dat niet meer en vind ik eigenlijk wel heel fijn! De warmte in de pan blijft hierdoor constant en dat is ook nog eens energiebesparend.

Vooral dat veilig afgieten vind ik dus echt een mega goed idee van ze, na maanden gebruik kan ik je zeggen dat het ideaal is! En weet je wat nou zo interessant is, BK liep z’n tijd daarin al ver vooruit. Want het veilig afgieten doen ze al sinds 1910 met een emaille kookpan waar gaatjes in waren verwerkt. Wil je meer zien van de Q-linair-serie, check dan ook eens dit filmpje.

En juist deze bijzondere feature inspireerde me om een makkelijke pasta met zalm te maken in één pan. Waarbij ik de pasta en de groenten samen heb gekookt én afgegoten. Dat ging als een zonnetje. Kook je met me mee?

Wat je nodig hebt voor 4 personen  

 • zout
 • 300 gr volkoren penne
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 1 courgette, in kleine blokjes
 • 200 gr doperwten (diepvries)
 • 50 gr Boursin
 • 100 gr Griekse yoghurt
 • zwarte peper
 • 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • 50 gr wortel julienne
 • 150 gr warmgerookte zalm, in stukjes (gerookte zalm kan ook)
 • handje verse bieslook, fijngehakt

Wat je gaat doen voor de pasta met zalm

Bereiding: 20 minuten

 1. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook en kook hierin de volkoren penne samen met de gesnipperde sjalot volgens de kooktijd op de verpakking.
 2. Voeg de laatste 5 minuten de courgette en doperwten toe en kook deze mee.
 3. Klop in de tussentijd de Boursin los met de Griekse yoghurt, snufje zout en peper.
 4. Giet de pasta en groenten, veilig, af. Bewaar daarbij 1 kopje kookvocht voor later. Zet de pan met de pasta en groenten daarna weer op je kookplaat.
 5. Voeg de cherrytomaten, wortel julienne, warmgerookte zalm en het Boursin-mengsel toe aan je warme pasta. Roer door en warm nog een paar minuten door op je kookplaat. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je de saus niet smeuïg genoeg vindt. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper of zout toe naar smaak.
 6. Garneer de pasta met zalm met de fijngehakte bieslook en serveer direct.

Eet smakelijk, ben heel benieuwd wat jullie van deze makkelijke pasta met zalm en doperwten gaan vinden! Heb je nog een vraag over deze pannenserie of het veilig afgieten? Stel ‘m dan hieronder en dan kom ik er zo snel mogelijk op terug!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Snelle recepten & makkelijke recepten voor het avondeten die kinderen ook lekker vinden. Deze pasta met zalm en doperwten is in 20 minuten klaar. Lees dit makkelijke pasta recept op mijn website Francesca Kookt

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met BK. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten”

 1. Superlekker! Als ik ‘kidsproof’ lees, vertaal ik dat naar ‘vriendlief’proof! En hij is gek op gerookte zalm. Inkoppertje dus, maar het was echt lekker, zeker voor herhaling vatbaar en ook nog eens heel makkelijk.

Reacties zijn gesloten.