Snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander

Afgelopen maandag had ik zin in een stoofgerecht, maar veel tijd was er niet. Zin ook niet trouwens, want ik zit een beetje in de lappenmand deze week. Uiteindelijk kwam deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander op tafel en dat was zalig. Voor herhaling vatbaar!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 eieren
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 8 chipolata worstjes
– 400gr gemengde paddenstoelen
– olijfolie
– 2tl picadillo kruiden (van Original Spices/Jonnie Boer of vervang door (gerookt) paprikapoeder, komijn en zwarte peper)
– zeezout
– 1 volle eetlepel tomatenpuree
– 2 blikken tomatenblokjes of pomodorini
– 1tl oregano
– handvol verse koriander
– zwarte peper

snelle-stoof-met-worst-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Zet een pannetje met water op en kook de eieren hierin totdat ze hardgekookt zijn, duurt ongeveer 10 minuten. Daarna laten schrikken onder koud water.

In de tussentijd snipper je de ui en knoflook fijn en hak je de worstjes in grove stukken. De paddenstoelen snijd je in grove plakken. Die mogen straks nog wel een beetje bite hebben.

Zet een grote braadpan of wok op het vuur. Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de picadillo kruiden en een snuf zeezout toe en bak dit mee. De worstjes kunnen erin en die bak je totdat ze aan de buitenkant gaar en bruin zijn. Als laatste de paddenstoelen en tomatenpuree, dat bak je nog een minuut. Zet het vuur lager en schenk de tomatenblokjes erbij. Roer de oregano erdoor en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel, terwijl je af en toe roert.

In de tussentijd hak je de koriander grof en pel je de eieren. Roer beide door de stoof en breng extra op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 5 minuten pruttelen en serveer.

Dit gerecht kun je eten zonder bijgerecht, want het vult goed door de eieren. Wil je er toch nog iets bij serveren dan zou ik voor zilvervliesrijst, farro of spelt gaan.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander”

  1. Dit ziet er goed uit zeg! Het is dat ik over 2 dagen met vakantie ga en mijn koelkast en vriezer leeg wil hebben ivm ontdooien, anders had ik dit nog gemaakt. Gaat dus op het lijstje voor na de vakantie, voor als ik weer moet wennen aan de kou hier.

  2. Het verbaast mij altijd dat jullie zo weinig eten. Ik heb dit recept voor ons tweeën gemaakt en daar ook nog naanbrood bij gedaan.