Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Ik weet dat ik in herhaling val door dit nog een keer te melden, maar echt: van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes bladerdeeg. Voordat ik het wist stond deze snelle tomatentaart met feta en doperwten in de oven en wat een grandioos succes was dat! Heerlijke combinatie van smaken en snel gemaakt. Die houden we erin hier thuis.

Wat je nodig hebt voor 1 hartig taartje met circa 8 stukken

 • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
 • ½ bakje (circa 60 gr) Boursin Zacht & Romig (meer mag ook, dit was alles wat ik nog in huis had)
 • 250 – 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • zout
 • 50 gr feta
 • 1 ei, losgeklopt
 • handje (circa 30 – 40 gr) verse doperwten (maar diepvries kan ook)
 • 2 takjes verse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum, grof gehakt
 • zwarte peper
 • Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen voor de snelle tomatentaart

Bereiding: 15 minuten + Oven: 35 minuten

 1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien, verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
 2. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek (in twee rijen van drie stuks) op je bladerdeeg. Laat de randjes iets overlappen en druk deze aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
 3. Bestrijk de bodem met de Boursin, maar laat rondom de randen vrij. Beleg daarna met de cherrytomaten, leg deze met de snijkant naar boven op de Boursin. Bestrooi met een snufje zout. Verkruimel daarna de feta erover.
 4. Sla rondom de overlappende randjes bladerdeeg over de cherrytomaten aan en druk het een beetje rommelig aan. Bestrijk het deeg rondom met losgeklopt ei.
 5. Zet de tomatentaart voor 30 – 35 minuten in de oven en strooi halverwege de tijd de doperwten over de cherrytomaten. Diepvries doperwten hebben minder lang nodig trouwens, daarvoor is 5 minuten in de oven al voldoende.
 6. Haal de tomatentaart uit de oven en schuif ‘m op een mooie plank. Garneer naar eigen inzicht met verse kruiden zoals tijm of oregano, bestrooi met een snufje peper en rasp er wat Parmezaanse kaas grof over. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes bladerdeeg. Voordat ik het wist stond deze snelle tomatentaart met feta en doperwten in de oven en wat een grandioos succes was dat! Heerlijke combinatie van smaken en snel gemaakt. Die houden we erin hier thuis.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca