Spaghetti met ui, tomaat en chili

Koken hoeft echt niet altijd ingewikkeld te zijn. Nu er een baby in ons gezin is bijgekomen ben ik me daar nog sterker van bewust. Vooral doordeweeks probeer ik slimme recepten te bedenken die ik makkelijk kan voorbereiden tijdens een van de slaapjes van Zayne of die heel snel klaar …

Koken hoeft echt niet altijd ingewikkeld te zijn. Nu er een baby in ons gezin is bijgekomen ben ik me daar nog sterker van bewust. Vooral doordeweeks probeer ik slimme recepten te bedenken die ik makkelijk kan voorbereiden tijdens een van de slaapjes van Zayne of die heel snel klaar zijn. Deze spaghetti met ui, tomaat en chili valt in de laatste categorie. Ik serveer er nog een grote salade bij zodat we allemaal voldoende groente binnen krijgen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 uien
  • olijfolie om te bakken & extra vergine
  • zeezout
  • 2 blikken pomodori tomaten (bijvoorbeeld van Mutti of Cirio, want die zijn echt lekker)
  • 400 gr spaghetti
  • zwarte peper
  • chilivlokken of -poeder
  • stuk Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Zet een grote pan op het vuur en fruit de uien 5 minuten op laag vuur in een flinke scheut olijfolie met een snuf zout. Schenk de blikken pomodori tomaten erbij en laat 12 minuten pruttelen met de deksel op de pan terwijl je af en toe roert.
  2. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente (beetgaar) in ruim kokend water met zout. Giet daarna af in een vergiet.
  3. Breng de saus op smaak met zwarte peper, zeezout en chili vlokken naar smaak. Tip voor kleine kinderen: haal voor hen eerst een portie uit de pan zonder pit en ga daarna pas lopen strooien met de chili. Dat scheelt een hoop gedoe aan tafel.
  4. Schep de spaghetti door de saus en warm kort door.
  5. Serveer op diepe borden, bedruppel met olijfolie extra vergine en rasp er royaal Parmezaanse kaas over.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)