Kidsproof speculaas tiramisu

Leuk hoor, al die pepernoten, kruidnoten, speculaasjes en andere Sinterklaas lekkernijen. Biedt voldoende inspiratie voor leuke gerechten. Zo ben ik eens aan de slag gegaan met een speculaas tiramisu speciaal voor Sinterklaas. En die ook nog eens kidsproof is, dus zonder koffie en alcohol. En het resultaat? Very yummy, en …

Leuk hoor, al die pepernoten, kruidnoten, speculaasjes en andere Sinterklaas lekkernijen. Biedt voldoende inspiratie voor leuke gerechten. Zo ben ik eens aan de slag gegaan met een speculaas tiramisu speciaal voor Sinterklaas. En die ook nog eens kidsproof is, dus zonder koffie en alcohol. En het resultaat? Very yummy, en een dag later nog meer. Deze tiramisu is een heerlijk dessert voor Sinterklaasavond. Maak ‘m de avond ervoor en je bent op de dag zelf zo klaar. Of maak ‘m gewoon een keer wanneer je er zin in hebt. Ook dat kan ik me heel goed voorstellen :-).

Wat je nodig hebt voor 4 – 6 personen

– 4 verse eieren (of gepasteuriseerd eiwit als je niet met rauwe eieren wilt werken)
– 100 gr fijne suiker
– 250 gr mascarpone, op kamertemperatuur
– 100 ml chocolademelk
– 2 tl amandelextract
– 20 speculaasjes
– cacaopoeder en speculaasbrokken/speculaasjes om te garneren

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten + Koelen: minimaal 6 uur

1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot je een schuimig mengsel hebt en de suiker is opgelost. Roer de mascarpone los in een bakje en schep daarna door de eidooiers. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mengsel.

Tip: Gebruik je alleen gepasteuriseerd eiwit? Klop deze dan stijf met de suiker en spatel daarna rustig door de losgeklopte mascarpone. Je gebruikt dan dus geen eidooiers.

2. Meng de chocolademelk met het amandelextract. Dompel hier de speculaasjes in en leg ze op een bord.

3. Neem een glazen schaal en leg onderop een laag met de speculaasjes naast elkaar. Schep hier de helft van het mascarponemengsel op en verdeel gelijkmatig. Daar komt weer een laag speculaasjes op en de rest van het mascarponemengsel. Strijk dit nog even mooi glad. Bestrooi met wat cacaopoeder en verdeel er brokken of stukjes speculaas over.

Tip: Cacaopoeder gelijkmatig verspreiden gaat perfect met een heel fijn plastic zeefje. Zo eentje van 30 cent, dat werkt het beste.

4. Zet de speculaas tiramisu minstens een uur of 6, maar liefst een dag in de koelkast voordat je gaat aanvallen!

Bewaren

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)