Taartje van tomaat en ei

Vandaag het recept voor een feestelijk taartje met tomaat en ei. Die wij thuis gewoon als ontbijt eten, omdat we net zo lief zoet als hartig ‘s ochtends eten. Het is ook een ideaal recept voor kinderen omdat het er aantrekkelijk uitziet en neutraal smaakt. En ze kunnen zelf meehelpen …

Vandaag het recept voor een feestelijk taartje met tomaat en ei. Die wij thuis gewoon als ontbijt eten, omdat we net zo lief zoet als hartig ‘s ochtends eten. Het is ook een ideaal recept voor kinderen omdat het er aantrekkelijk uitziet en neutraal smaakt. En ze kunnen zelf meehelpen met de taartjes maken.

Er is niets complex aan dit recept, het is de presentatie die het leuk maakt en met het smakelijke aspect zit het ook wel goed. Het is wel belangrijk dat je een stevige tomaat neemt voor de bodem. Ik gebruikte een coeur de boeuf tomaat, maar die zijn niet heel makkelijk te krijgen. Ik vond ze bij de Lindenhoff, maar een goede vleestomaat doet ook wonderen. Weet je trouwens dat je tomaten nooit in de koelkast moet bewaren? Dan verliezen ze hun aroma, het weinige aroma dat ze nog hebben in Nederland. Want wat smaken de tomaten vaak enorm waterig in vergelijking tot tomaten die ik in het buitenland eet. Het blijft voor mij een eeuwige zoektocht om goede tomaten met smaak te vinden, maar gelukkig heeft mijn groenteboer altijd een oplossing voor me. Waar halen jullie het liefst je tomaten vandaan?

Taartje van tomaat en ei_2

Wat je nodig hebt voor ongeveer 8 taartjes

– 1 kleine ui of 1/2 grote ui
– 4 eieren
– zeezout
– zwarte peper
– olijfolie
– stukjes worst (naar smaak)
– 2 grote tomaten (met smaak)
– blaadjes van 2 takjes basilicum

Wat je gaat doen

Snipper de ui en klop de eieren los met zout en peper. Verhit een koekenpan en fruit de ui in een eetlepel olijfolie totdat deze zacht is. Ik had zelf ook nog een halve paprika toegevoegd die nog in de koelkast lag. Prima gerecht om wat restjes groenten in te verwerken.

Schenk het eimengsel en laat het even stollen op lager vuur. Roer daarna los met een pollepel en roer de stukjes worst erdoor. Bak dit gaar terwijl je blijft roeren en zet het vuur uit.

Snijd dikke plakken van de tomaat en smeer die licht in met olijfolie. Leg de plakken op een bord en schep er een flink lepel van eimengsel op. Garneer met gehakte blaadjes basilicum en zwarte peper.

Taartje van tomaat en ei_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer