Taco’s met boerenkool, gehakt en cheddar

De relatie tussen boerenkool en kinderen is niet altijd even liefdevol. Zo hoef ik met rauwe boerenkool niet aan te komen bij mijn kleuter en in een stamppot is hij er ook niet weg van. Mooie aanleiding om eens creatief met deze winterse groente aan de slag te gaan. En ook al is het begin maart, met deze kou eet ik het nog steeds graag! Ik besloot er boerenkool taco’s van te maken en dat werd een heerlijk gerecht. Mijn kleine man at ze gretig op en dat maakt ze dus Mag ik nog een hapje-proof, geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 2 lente-ui
– olijfolie
– 250gr gehakt
– 1tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 1tl komijnpoeder
– 300gr boerenkool
– peper
– zout
– 1tl gedroogde oregano
– 150gr mais (1 blikje), uitgelekt
– 100-125gr geraspte kaas (Cheddar is bij ons favoriet)
– 8 tacoschelpen
– om te serveren: losgeklopte zure room

boerenkool-taco's-3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten / Oventijd: 5-10 minuten

Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze daarna in kleine blokjes. De lente-ui snijd je in ringetjes, bewaar deze tot het serveren.

Zet een grote braadpan of wok op het vuur en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met het gerookte paprika- en komijnpoeder. Rul dit gaar en bak halverwege ook de stukjes paprika mee. Daarna schep je de boerenkool (eventueel in delen) erdoor en dit roerbak je kort mee. Breng dit verder op smaak met peper, zout en oregano. Schep als laatste de mais erdoor.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het gerecht gratineren met de geraspte kaas. Als je braadpan in de oven kan is het makkelijk: strooi de kaas erover en gratineer het geheel in de oven. Of schep het mengsel over in een ovenschaal, bestrooi met de kaas en gratineer daarna. De tacoschelpen verwarm je ook in de oven, kijk voor de aanwijzingen op de verpakking.

Strooi vlak voor het serveren de ringetjes lente-ui erover en zet de pan of ovenschaal op tafel samen met de tacoschelpen en zure room. Guacamole is hier trouwens ook erg lekker bij, het recept vind je hier.

boerenkool-taco's-1

Ik ben benieuwd of jullie kinderen de boerenkool zo ook kunnen waarderen, laten jullie het me weten? En in de tussentijd kun je mijn boek ‘Mag ik nog een hapje?’ over de culinaire opvoeding van kinderen nu al reserveren bij bol.com!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Taco’s met boerenkool, gehakt en cheddar”

 1. Wat een goed idee!
  Ik heb zelf nog een trauma van boerenkool uit mijn jeugd (brrr… ik vond het zo niet lekker, en mijn ouders hadden een groentetuin, dus we aten het elke week), dus ik zet het nu ook nooit op tafel.

  Maar ik ga dit gewoon proberen! Ziet er lekker uit, en ik hopelijk ga ik zo aan de smaak wennen. Is me met een hoop andere dingen die ik vroeger niet lustte ook gelukt!

 2. Verbazingwekkend lekker!! Al vonden wij de zure room wel echt een vereiste. Guacamole hebben we er niet bij gegeten, maar is denk ik ook zeker lekker erbij!

 3. Zojuist gemaakt, heerlijk vond ik het. Jay van 10 was ontzettend enthousiast:) Manlief eet toch liever boerenkool stampot
  Ik heb wraps gebruikt ipv tacoschelpen en ipv mais zwarte bonen. Ook deed ik er een yoghurt-knoflooksaus bij. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

 4. Heerlijk!!! Mijn kinderen eten hier als bootwerkers van, en hier is hij dus favoriet. Heb je voor buiten de winter om een alternatief voor debowrenkool?
  Bedankt voor dit geweldig lekkere recept!

   1. Bedankt voor je tip. Perfect alternatief voor de boerenkool, wij hebben het nu vervangen voor broccoli en is echt super lekker en dus een echte aanrader! Leuke afwisseling. Ook hiervan eten mijn kinderen zeer goed!

Reacties zijn gesloten.