Tip! Kinderbuffet om onbeperkt van te snoepen

Deze week had ik een oppasdag ingepland staan. Niet alleen was mijn eigen peuter thuis, maar ook een van zijn vriendjes was bij ons. En dat zijn 2 boefjes bij elkaar waar ik me goed op had voorbereid. Spelletjes, knutselen, een filmpje voor tussendoor en een dikke huid. Ik was er klaar voor.

Mijn peuter zit op dit moment in de “mama, mag ik snoepje, chocola, ik heb zo’n honger, mijn buikje is leeg”-fase. We hebben al een vast tijdstip ingevoerd voor een snoepje in de middag, maar dat weerhoudt hem er nog niet van om ook ‘s ochtends een keer of 8 om snoep en chocolade te vragen. Deze fase gaat vanzelf over, maar tot die tijd probeer ik hem af te leiden met andere snacks die wel goed voor hem zijn en waar hij onbeperkt van mag snoepen.

En zo is het peuterbuffet geboren! Of eigenlijk het kinderbuffet, want dit is lekker voor kinderen van jong tot oud. Het werkt heel simpel: zet een (lage) tafel vol met vrolijke bakjes gevuld met gezonde snacks. Denk aan aardbeien, tomaatjes, komkommer, druiven, appel, wortels, gedroogd fruit, gekookt ei, avocado, etc. Allemaal gezonde en lekkere snacks. Ze mogen hier de hele dag van snoepen met als gevolg dat ze veel minder bezig zijn met echt snoep.

Francesca Kookt_Kleine Kokkies_kinderbuffet_2

Tijdens de oppasdag opende ik het buffet om 10.00 uur en de mannetjes hebben er de hele dag van gesnoept. Tussendoor heb ik ze nog een broodje gegeven en ik heb geen enkele keer de vraag om snoep of chocolade gehoord. Om 16.30 uur heb ik de peuter beloond met een snoepje. “Oh ja, ik mag een snoepje hè mama!”, hoorde ik hem glunderend zeggen. Ja hoor, het peuterbuffet is een succes.

Meer tips en inspiratie voor kleine kokkies vind je hier!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer