Live koken met Jamie Oliver op Taste of Amsterdam

We koken wereldwijd nog steeds te weinig zelf. En als er iemand is in de wereld die zich daar druk om maakt dan is het Jamie Oliver wel. En terecht! Want door zelf te koken met verse producten draag je zoveel bij aan de gezondheid van jezelf en die van kinderen. Daarom organiseert Jamie Oliver dit jaar op vrijdag 16 mei voor de derde keer het evenement Food Revolution Day. Een wereldwijde actie om koken levend te houden, vooral gericht op kinderen. Met als doel om zoveel mogelijk mensen aan het koken te krijgen, verpakt met veel fun en de welbekende luchtige Jamie-stijl.

Hij pakt het groots aan dit jaar, want vanuit London geeft hij de grootste live kookles ooit. Maar liefst 74 landen koken mee via een livestream. Nederland doet natuurlijk ook mee. Taste of Amsterdam biedt daarvoor het podium waar Fifteens Kookklas samen met onder andere Joris Bijdendijk (chef-kok Bridges), Sandra Ysbrandy (TV-kok Life 4 You) en winnares Suna van Junior Masterchef live meekoken met Jamie. En weet je wie er ook staat te koken? Jawel, Francesca is er ook bij!

Over Food Revolution Day

Tijdens Food Revolution Day draait alles om vers en gezond eten. Het belang van goed en gezond eten staat centraal, en ook wat ongezond eten voor invloed heeft op gezondheid en geluk. Iedereen moet weten wat gezonde voeding is en dat begint volgens Jamie bij het ‘food smart’ maken van kinderen. Door ze te inspireren en ze bij te brengen dat koken een leuke bezigheid is, zodat ze voor de rest van hun leven van gezond eten gaan houden.

Livestream op Taste of Amsterdam

Om zoveel mogelijk mensen actief te krijgen op Food Revolution Day, organiseert Jamie Oliver de grootste live kookles ooit. Vanuit de hele wereld koken 74 landen mee via een livestream. Op het terrein van Taste of Amsterdam koken naast Joris, Sandra en Suna ook Jos Timmer (chef-kok Merkelbach), Masterchef deelneemster Siham, Kasper Stiekema (Fifteens Kookklas), acht moeders van Fifteens Kookklas, leerling-koks van Restaurant Fifteen Amsterdam, een aantal journalisten en ik mee met de livestream van Jamie Oliver in de AEG kookschool. Tegelijkertijd met de Britse chef-kok maken we de Rainbow Salad Wrap, een recept dat ook voor kinderen toegankelijk is. De dertig minuten durende kookles begint om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Francesca Kookt_live koken met Jamie Oliver_2

Rond 15.30 uur zijn we klaar en dan mag er natuurlijk geproefd worden! Laat ik die dag nou ook mijn eigen peuter en een van zijn peutervriendjes bij me hebben. Kunnen ze gelijk proeven en laten weten wat ze ervan vinden 🙂

Dit hele spektakel kun je live meemaken vanaf Taste of Amsterdam, of je kijkt het thuis. Kook je dan ook mee?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca