Tiramisu met aardbeien en frambozen

Voor deze tiramisu gebruik je een keer geen koffie, maar dessertwijn. Heerlijk fris in combinatie met de aardbeien en frambozen. Een ideale tiramisu voor de zomer.

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen
1 grote bak aardbeien
1 klein bakje frambozen
100gr poedersuiker
250ml slagroom
1 vanille stokje
1tl vanille aroma
250gr mascarpone
circa 250ml zoete witte dessertwijn
1 pak lange vingers

aardbeien-tiramisu-met-frambozen-2

Wat je gaat doen:
Houd een paar aardbeien apart om de bovenkant van de tiramisu mee te garneren (ongeveer 1/3). Pureer de rest van de aardbeien en frambozen samen met 2 eetlepels poedersuiker. Zet dit apart in een bakje.

Halveer het vanille stokje, schraap het merg eruit en doe het samen met het vanille aroma bij de slagroom. Klop de slagroom goed stijf.  Roer de mascarpone los met ongeveer 2 eetlepels dessertwijn en de rest van het poedersuiker. Daarna spatel je er rustig de slagroom doorheen.

Besprenkel de lange vingers met de dessertwijn. Je hoeft ze niet te laten weken, maar ze mogen wel goed nat zijn.

Neem een (transparante) platte schaal en ga je tiramisu opbouwen. Eerst een laag met lange vingers, daarover de helft van het slagroommengsel en daarover de aardbei/frambozen puree. Dan weer een laag lange vingers en de andere helft van het slagroommengsel. Als laatste leg je de bewaarde aardbeien op hun kop in het slagroommengsel.

De tiramisu moet minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast, maar nog lekkerder is het als je het een nacht in de koelkast laat staan.

Met dank aan Bo voor dit fantastische recept!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Tiramisu met aardbeien en frambozen”

  1. Overheerlijk en super snel te maken! Complimenten van al mijn gasten voor dit recept. Omdat er kinderen meeaten heb ik de dessertwijn vervangen door Ice Tea Green met een flinke scheut balsamico-azijn. Echt een aanrader!!

  2. Dit was een heerlijk nagerecht. Niet machtig lekker fris. Voor 4 personen was het iets teveel.
    Heb alleen de dessertwijn vervangen door droge witte wijn. verder precies volgens recept gedaan.
    Ook een dag van tevoren klaargemaakt.
    Gasten vonden het ook heerlijk.
    Voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.