Toetsoepje van aardbei en mango

In mijn zoektocht naar verantwoorde toetjes voor doordeweeks maakte ik een keer dit zalige toetsoepje van aardbei en mango voor mijn mannen. Het werd een blijvertje en kwam daardoor ook als recept in mijn boek Mag ik nog een hapje?.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 rijpe en zoete mango’s, in stukken
– 1 bak rijpe aardbeien, zonder kroontjes
– 1 tl balsamicoazijn
– 4 el yoghurt
– 8 blaadjes verse munt

toetsoepje-van-aardbei-en-mango-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Houd 4 aardbeien en 4 stukken mango apart. Pureer de rest van de mango en aardbeien samen tot een mooi glad mengsel. Voeg de theelepel balsamicoazijn toe.

Giet het toetsoepje in 4 diepe borden of kommen. Giet in het midden van de soep een eetlepel yoghurt en leg daarop de stukjes aardbei en mango die je achtergehouden hebt. Snijd de munt in dunne reepjes en strooi die naar smaak over het soepje.

Seizoenstip: Kies ook eens voor ander zacht fruit buiten het aardbeienseizoen.

Foto: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca