Tomaten basilicum soep

Soms moet je het leven niet te moeilijk maken. Ook niet in de keuken. En als je dan de mazzel hebt dat je prachtige San Marzano tomaten (langwerpige Italiaanse vleestomaat vol smaak) hebt gevonden. En heerlijke geurende basilicum. Nou, dan ga je met die ingredienten een fantastisch puur soepje maken. Heel simpel 🙂

Wat je nodig hebt:
2 teentjes knoflook (ik gebruikte natte knoflook, maar gedroogde is ook prima)
750gr goede kwaliteit tomaten (van waterige tomaten krijg je nooit veel smaak)
1 flinke volle hand verse basilicum blaadjes
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie om in te bakken

Wat je gaat doen:
Hak de knoflook helemaal fijn en snijd de tomaten in grove stukken. Hak de basilicum ook grof.

Neem een soeppan en verwarm hier een royale hoeveelheid olijfolie in. Voeg de knoflook toe en fruit zachtjes totdat deze zacht is. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en bak een minuutje mee. Zet het vuur lager en doe de basilicum erbij. Strooi er wat zeezout en zwarte peper bij en roer goed door. Laat het soepje 20 minuten pruttelen op zacht vuur met de deksel half op de pan.

Pureer daarna de soep met een staafmixer. Als er nog wat stukjes tomaat in zitten is dat niet erg. De soep mag een beetje grof zijn.

Serveer de soep met een scheutje olijfolie extra vergine of met een klein scheutje room.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Tomaten basilicum soep”

  1. Ik ga deze soep vanavond maken! Speciaal een grote basilicumplant voor gekocht. Vraagje: Wat versta jij onder ‘goede kwaliteit’ tomaten? Ik doe praktisch al mn boodschappen bij de Appie en daar vind ik nooit echt ‘speciale’ tomaten. Welke van de supermarkt tomaten kan ik het beste gebruiken.

    Bedankt alvast!

    Oh en keep up the good work, ik vind je site, gerechten, schrijfstijl altijd super leuk 🙂