Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur …

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader!

Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur en met de lichtzoete smaak van tomaat, ik ben vanaf de eerste keer dat ik proefde groot fan geworden. Deze azijn laat weer eens zien waarom ze in Rotterdam echt de titel van azijnjuwelier verdienen. Hij is wat minder zuur dan bijvoorbeeld rode wijnazijn en daarom erg geschikt voor vinaigrettes en in dit geval ook om te gebruiken in de tomatentapenade. Heel eerlijk, ik gooi ‘m op dit moment overal doorheen, bijvoorbeeld als scheutje door de tomatensoep maar straks ook weer voor stoofvlees.

Maar goed, ik dwaal af, we hebben het over tomatentapenade vandaag. Met een paar goede ingredienten en 5 minuten van je tijd maak je deze zalige tapenade. Serveer met toastjes, stokbrood of, in mijn geval, gebroken Matze crackers.

Wat je nodig hebt

– 150gr zongedroogde tomaten, uitgelekt
– 75gr Taggiasche olijven zonder pit (kleine, zwarte olijven)
– blaadjes van 3 takjes oregano (of 1tl gedroogde oregano)
– 1el tomatenazijn (of 1/2el rode wijnazijn)
– 2el olijfolie extra vergine
– snufje zeezout (extra lekker met deze zeezout met knoflook die inmiddels ook onmisbaar is geworden in mijn keuken)
– snufje zwarte peper

tomatentapenade-met-oregano-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 min

Maal de zongedroogde tomaten grof met de olijven en oregano in de keukenmachine of hak met de hand. Meng met een 1/2el tomatenazijn en 1el olijfolie. Proef en voeg eventueel extra azijn en olijfolie toe. Ik heb uiteindelijk een hele eetlepel azijn erdoor geroerd, omdat de tomaatazijn wat lichter is en het friszure combineerde heel goed met de oregano.

Breng daarna op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper en serveer.

Tip: dit kun je natuurlijk ook heel goed voorbereiden. Bewaar de tapenade dan gekoeld in een goed afsluitbaar potje met een dun laagje olijfolie bovenop.

tomatentapenade-met-oregano-3

Recept: Francesca

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat gratis is toegestuurd. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)