Tropische vegetarische hotdogs van de BBQ

Vegetarisch eten is helemaal verweven in ons gezin. We hebben iedere week wel een paar dagen ‘vegetarisch’ op ons menu staan. Dit varieert van salades, ovengerechten waarbij ik vlees door bonen vervang tot gerechten met vleesvervangers. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van een vegetarische burger. De redenen waarom wij thuis …

Vegetarisch eten is helemaal verweven in ons gezin. We hebben iedere week wel een paar dagen ‘vegetarisch’ op ons menu staan. Dit varieert van salades, ovengerechten waarbij ik vlees door bonen vervang tot gerechten met vleesvervangers. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van een vegetarische burger.

De redenen waarom wij thuis vegetarisch eten zijn divers. Zo eet ik bijvoorbeeld liever minder vlees, maar dan wel van goede kwaliteit en waarvan ik weet dat het dier een goed leven heeft gehad. Verder is het gewoon beter voor mijn lichaam en de aarde om meer plantaardig te eten. En niet geheel onbelangrijk, ik vind het ook echt lekker.

vegetarische-tropische-hotdogs-van-de-bbq-4

Gelukkig is er steeds meer inspiratie te vinden voor gevarieerd, vegetarisch koken. Van kookboeken tot online. Ik heb een recept gemaakt voor tropische hotdogs van de BBQ. Helemaal vegetarisch natuurlijk en geïnspireerd door Joke, die een reactie achterliet op mijn Facebook.

Wat je nodig hebt voor 6 broodjes

– 2 eetrijpe mango’s
– 2 el donkere basterdsuiker
– 1 rode peper
– 3 afbak stokbroden of 6 pistolets
– 6 vegetarische worsten naar keuze
– 1/4 spitskool
– 2 tl komijnzaad
– 1 tl grof zeezout
– 6 el Griekse yoghurt
– bosje platte peterselie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Schil de mango en snijd kleine dobbelsteentjes van het vruchtvlees. Doe de basterdsuiker in een pannetje en zet deze op laag vuur. Laat de suiker smelten en licht karameliseren. Roer daarna de mangoblokjes erdoor en zorg dat het goed met elkaar vermengd. Hak de rode peper in hele kleine stukjes en meng deze met de mango. Laat het geheel daarna afkoelen.

Bereid de rest van de ingrediënten voor, zodat de hotdogs direct samengesteld kunnen worden als de worsten klaar zijn.

– Bak de broodjes af in de oven en pak in aluminiumfolie tot gebruik.
– Verwijder de buitenste bladen van de spitskool, snijd er vervolgens hele dunne reepjes van en spoel deze af in een vergiet.
– Maal de komijnzaad en zout in een vijzel fijn. Meng dit daarna met de yoghurt.
– Was de peterselie en hak grof.

Grill de worsten in een grillpan of op de barbecue voor 4 à 5 minuten. Draai ze af en toe wel even om, zodat er rondom mooie grillstrepen op komen.

vegetarische-tropische-hotdogs-van-de-bbq-2

Snijd de kontjes van de stokbroden af en snijd ze tot ¾ doormidden. Smeer een beetje van de yoghurt aan de binnenkant van het broodje. Leg daar wat reepjes spitskool op. De hoofdrolspeler, de pittige worst, mag er nu op. Daarover schep je 1,5 lepel van de mango. Maak het af met een flinke klodder van de komijnyoghurt en wat verse peterselie.

Variatietips:
– Heb je geen zin om de mango te karameliseren, dan kun je de peper ook prima mengen met verse mango. Zorg alleen wel dat deze heel goed rijp is.
– Om wat extra crunch toe te voegen, kun je over de yoghurt nog wat gefrituurde uitjes strooien. Deze doen het goed over een sateetje, maar passen hier ook prima bij.

vegetarische-tropische-hotdogs-van-de-bbq-5

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)