Gebakken scholfilet met asperges en botersaus

In mijn kratje van vorige week zaten 2 grote verrassingen; asperges en scholfilet. En in de bijgeleverde recepten zat een mooi recept met deze ingrediënten. Nou was het toevallig dat weekend ook Vaderdag en je raadt nooit wat The Mr. die dag te eten kreeg. Precies 🙂

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 scholfilets
1 pak asperges
30g roomboter om in te bakken
100g roomboter om de saus te monteren, in kleine blokjes en ijskoud (zet ze even 10 minuten in de diepvries voordat je ze gaat gebruiken)
1dl droge witte wijn
1el witte wijn azijn
1 sjalotje
2 peperkorrels
2el plantaardige olie
2dl room
zeezout
gemalen zwarte peper

scholfilet-met-asperges-en-botersaus-2

Wat je in ieder geval gaat doen:
Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Laat de asperges 6 minuten koken. Draai dan het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het hete water terwijl je het deksel op de pan laat. Daarna afgieten en goed laten uitlekken.

Snijd het sjalotje fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en doe hierin de azijn, witte wijn, peperkorrels en sjalot. Breng aan de kook en kook in tot 1/3. Zeef de ui en peperkorrels er vervolgens uit. Voeg room toe en breng weer aan de kook. Zet het vuur zacht of uit en klop er de koude klontjes boter door. Niet meer aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout.

Doe 30 g roomboter en 2 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan. Bestrooi de scholfilets met peper en zout. Bak de filets in het hete vet in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

Serveer de mooie scholfilets op de asperges en schenk hier wat van de botersaus overheen.

Wat je eventueel ook nog kunt doen:
– Serveer samen met de tuinbonensalade met munt en blokjes kaas
– Serveer samen met wat gekookte aardappelen

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *