Polderscharrelhoenbout met sinaasappel en oregano

In het krat van deze week zat een prachtige polderscharrelhoenbout + rug. Een van mijn collega’s inspireerde me voor een heerlijk gerecht. En aangezien we dit hele weekend al aan het spijbelen waren met de koolhydraten, heb ik het gerecht gecombineerd met kleine aardappeltjes in de schil. Je kunt dit …

In het krat van deze week zat een prachtige polderscharrelhoenbout + rug. Een van mijn collega’s inspireerde me voor een heerlijk gerecht. En aangezien we dit hele weekend al aan het spijbelen waren met de koolhydraten, heb ik het gerecht gecombineerd met kleine aardappeltjes in de schil. Je kunt dit gerecht ook prima maken met scharrelkip.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 polderscharrelhoenbouten met rug (of stukken kip)
300gr aardappeltjes in de schil
1 rode ui
6 takjes verse oregano
1tl gedroogde oregano
1 sinaasappel
2el extra vergine olijfolie
grof zeezout
fijn zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je in ieder geval gaat doen:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Neem een grote ovenschaal en leg hierin de schoongemaakt aardappeltjes. Snijd de rode ui in ringen en leg deze over de aardappeltjes. Sprenkel wat olijfolie en grof zeezout erover.

Hak de scharrelhoenbouten in tweeën en leg deze over de aardappeltjes. Strooi hier peper en zout over en sprenkel er nog wat olijfolie overheen.

Rasp de schil van de sinaasappel en haal de blaadjes van de takjes oregano af. Strooi de sinaasappelrasp, verse en gedroogde oregano over de bouten.

Schuif de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven van 250graden en draai de temperatuur daarna terug naar 180graden. Laat het ongeveer 30 minuten in deze temperatuur staan en gaar daarna nog 30 minuten na op een temperatuur van 80graden. Check goed of de bouten gaar zijn voordat je gaat serveren.

Polderscharrelhoenbout uit de oven2

Wat je eventueel ook nog kunt doen:
Serveer dit gerecht met licht gewokte spinazie of paksoi.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer