Valentijnsdag: het complete driegangenmenu

Over een paar dagen is het al zover: Valentijnsdag, de officiële dag van de liefde staat voor de deur! We zijn erg benieuwd of je jouw lief gaat verrassen met het valentijnsmenu of toch liever gaat voor wat quality time buitenshuis? Dat snappen wij namelijk best, want dat doen we …

Over een paar dagen is het al zover: Valentijnsdag, de officiële dag van de liefde staat voor de deur! We zijn erg benieuwd of je jouw lief gaat verrassen met het valentijnsmenu of toch liever gaat voor wat quality time buitenshuis? Dat snappen wij namelijk best, want dat doen we zelf ook. Zo gaat Francesca dit weekend met haar Mr. Eindhoven onveilig maken. Met een diner bij Restaurant Zarzo (die net hun eerste Michelinster in ontvangst hebben genomen) komt het helemaal goed met hun Valentijnsdag! Ook Dominique gaat voor een valentijnsactiviteit, namelijk chocolade fonduen aan het Spaarne in Haarlem. Haar BF heeft alleen een beetje pech, want er gaan twee vriendinnen met haar mee. Je zult hem echter niet horen klagen, want zeker nu de stage bij Francesca Kookt van start is gegaan wordt hij vaak genoeg culinair verwend.

Hoe dan ook, het valentijnsmenu is nu compleet en deze drie gangen vol met zijn (en haar) favorieten zal zeker geen harten gaan breken. Er moet natuurlijk ook wat bij gedronken worden en daarom hebben wij als extraatje nog een heerlijke cocktail aan het menu toegevoegd om vooraf mee te proosten.

Aperitief: Whiskey Mojito

Geen zoetsappige roze cocktail maar een lekker frisse mojito. Deze is op basis van whiskey in plaats van de gebruikelijke rum, dat geeft m een beetje pit. Het is er eentje die ook heerlijk past bij de hete garnalen dus drink ‘m gerust nog even door. Helemaal fijn is dat je deze cocktail, naar recept van Everyday Dishes,  in 5 minuten hebt gemaakt.

Whiskey mojito

Wat je nodig hebt voor 2 cocktails:
– 10 muntblaadjes
– 2 eetlepels honing (30ml)
– 25gr suiker
– sap van 1 limoen
– 120ml honing whiskey (als je deze niet kunt vinden of wilt kopen, kun je ook de hoeveelheid honing verdubbelen)
– 120ml ginger ale
– 8 ijsblokjes

Wat je gaat doen:
Doe de muntblaadjes, honing, suiker en sap van de limoen in een cocktailshaker en schud totdat de suiker is opgelost. Voeg de whiskey en ginger ale toe en schud de ingrediënten nogmaals goed door elkaar. Vul je glazen met ijsblokjes en schenk de mix erin. Garneer eventueel met wat munt en limoenschijfjes.

Het complete valentijnsmenu

Voorgerecht: Hete garnalen
Om vurig van start te gaan staan als voorgerecht de hete garnalen op het menu. Jullie staan gegarandeerd in vuur en vlam.

hete-garnalen-2

Hoofdgerecht: Ribeye met sherry-pepersaus
In het hoofdgerecht wordt het vurige karakter van de hete garnalen nog even doorgezet, maar dan in de vorm van peperkorrels. Een echt liefdesmaal en smaakt zalig in combinatie met de decadente aardappel uit de oven met room en knoflook.

ribeye-met-sherry-pepersaus-2

Dessert: Chocolade lava cake met een hart van dulche de leche
Mocht je het hart van je geliefde nog niet hebben veroverd tijdens de eerste twee gangen dan komt het gegarandeerd helemaal goed met dit dessert.

chocolade-lava-cake-met-een-hart-van-dulce-de-leche-2

Maak er een heerlijke Valentijnsdag van!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)