Varieer in groente: geroosterde radicchio

Radicchio is familie van de witlof. Het ziet er qua vorm uit als een koolsoort, maar heeft toch echt die bitter-achtige smaak zoals witlof dat ook heeft. De bladeren van de radicchio zijn mooi roodpaars met wit. Je kunt heel veel met deze groente doen. Rauw door salades heen, in soep verwerken, of in een risotto. Maar ook gefrituurd en geroosterd smaakt het heerlijk. 

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor de geroosterde variant. Zo klaar in de oven en smaakt heerlijk bij zowel vlees als vis.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen:
1 radicchio
2 eetlepels olijfolie extra vergine
zeezout

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr. Snijdt de radicchio in dunne reepjes, was de groente en laat uitlekken.

Neem een platte ovenschaal en doe hier de reepjes in. Sprenkel de olijfolie erover en wat zout. Zo de oven in en na 10-15 minuten is je heerlijke oven radicchio klaar.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *