Vegan chiazaad pudding met bosbessen

Een toetje na het eten. Ik vind het heerlijk, zolang er maar wel balans is qua hoeveelheid suiker en vetten. Als ik doordeweeks een gezonde avondmaaltijd afsluit met een nagerecht vol suiker dan kan ik beter gelijk naar bed gaan. Want mijn energieniveau daalt daarna meestal naar het nulpunt. Daarom …

Een toetje na het eten. Ik vind het heerlijk, zolang er maar wel balans is qua hoeveelheid suiker en vetten. Als ik doordeweeks een gezonde avondmaaltijd afsluit met een nagerecht vol suiker dan kan ik beter gelijk naar bed gaan. Want mijn energieniveau daalt daarna meestal naar het nulpunt.

Daarom ben ik voor doordeweeks vaak (niet altijd, want ik ben en blijf nog steeds een spijbelaar) op zoek naar zalige toetjes, met zo min mogelijk slechte dingen. En dit is er zo eentje. Een hele verrassende ook. Tenminste voor mij wel, want ik heb nooit geweten dat chiazaad toeneemt in volume als je het in vloeistof weekt. En ik wist al helemaal niet dat het dan een beetje smaakt als tapioca balletjes.

Het is een frisse, zachte en zoete pudding. Waar je lekker nog wat bessen over strooit voor het serveren. En de volgende dag (want je kunt het prima een paar dagen bewaren in de koelkast) heb ik daar ook nog wat aardbeien bij gedaan. Zalig!

Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 500ml amandelmelk
– 75gr chiazaad
– 2tl vanille extract
– 1tl kaneel
– rasp van 1 (biologische) citroen
– stevia of maple syrup om te zoeten
– blauwe bessen om te garneren

Een bezoekje aan de biologische winkel is hiervoor wel nodig. Ik zou daar de amandelmelk, chiazaad, vanille extract, citroen en zoetstof halen. Eigenlijk alle boodschappen dus als je ook het fruit daar meeneemt ­čśë

Vegan chiazaad pudding met citroen en bosbessen2Wat je gaat doen
Neem een hoge beker (bijvoorbeeld een maatbeker) en schenk hier de amandelmelk in. Roer de chiazaad, vanille extract, kaneel en citroenrasp doorheen. Goed roeren en daarna zoeten met stevia of maple syrup naar smaak.

Zet de beker minimaal 4 uur, maar het liefste een hele nacht afgedekt in de koelkast. Als je in de gelegenheid bent (ik zou er niet voor mijn bed uit komen), roer de pudding dan tussentijds 1 of 2 keer door en zet daarna weer terug in de koelkast.

Serveer de pudding samen met de blauwe bessen en eventueel nog een klein scheutje vers citroensap. Of als je echt een zoetekauw bent: doe er nog wat extra aardbeien bij en in plaats van citroensap schenk je er een beetje maple syrup over.

A harmony healing: thanks voor de inspiratie

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer