Samenwerking – Niet alleen buiten, maar ook in ons hoofd is de herfst al begonnen. We hebben namelijk trek in allerlei herfstige gerechten zoals stamppot en stoofvlees. Heerlijk vinden we het om daar wat tijd voor uit te trekken, jammer genoeg is die tijd er alleen vaak doordeweeks niet. Ook wij vinden het daardoor nog vaak genoeg een uitdaging om in een korte tijd een voedzame maaltijd op tafel te zetten waarin je toch de meest verse producten gebruikt.
Uiteraard laten we ons niet zomaar uit het veld slaan, want we hadden nog steeds trek in stamppot, en bedachten daarom een snellere, lekkere én voedzame stamppot: vegetarische rode kool stamppot met groente gehaktballetjes en vegetarische jus. Door de korte bereidingstijd een perfect gerecht voor doordeweeks. We gebruikten daar Oma’s kruimige aardappelen van CêlaVíta voor. Want zelf je aardappels schillen kan natuurlijk, maar wij worden net zo blij van de geschilde aardappels van CêlaVíta. Dat zijn namelijk piepers van Hollandse bodem die worden verwerkt zonder conserveermiddelen. Wat ons betreft zijn deze aardappels dus het beste alternatief ten opzichte van zelf schillen, want zo koken we op de meest eenvoudige en snelle manier en eten we tegelijkertijd toch een verse, lekkere en voedzame maaltijd. Ideaal!
Gekookte rode kool, dus gewoon uit een potje kant-en-klaar? Mag ik vragen welke jij gebruikt hebt? 🙂 ben er echt blij mee dat het een vegetarisch recept is!
Dat is naar keuze! Je kunt rode kool vers kopen (heel of voorgesneden) en dan koken of uit een pot gebruiken. Zelf gebruiken we uit pot het liefst de rode kool van HAK.
Leuk recept, zal vast van gesmuld worden. De groente gehaktballetjes behoeven wel wat toelichting: hoe te maken, waar te koop, eventueel merk. Alvast bedankt!!
In dit recept hebben we de vegetarische groenteballetjes van Garden Gourmet gebruikt, vrijwel bij iedere supermarkt te koop!
Net het rode kool recept uitgevoerd en iedereen vond het zeer smakelijk!
Bedankt voor het recept!