4.07 van 16 stemmen

Vegetarische roerbakschotel met kikkererwten

15 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische …

Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische roerbakschotel van waar ik nog peulvruchten aan toevoeg, zoals kikkererwten in dit recept.

Meer vegetarische recepten vind je hier.

Ideaal voor een vegetarische roerbakschotel

Voor deze vegetarische roerbakschotel heb ik altijd de paddenstoelen roerbaksaus van Lee Kum Kee in de koelkast staan. Daarmee geef je heel makkelijk smaak aan je gerecht, omdat het een echte umamibom is. En zelfs onze paddenstoelenhater in huis eet dan vol plezier zijn bordje leeg. Want het heeft wel de umamismaak, maar niet de structuur van paddenstoelen waar hij niet van houdt. Deze saus is helaas nog niet goed verkrijgbaar in de supermarkt, maar je kunt ‘m wel in toko’s vinden of online kopen. Verder heb ik ook altijd potjes met fijngehakte gember en knoflook in de koelkast staan. Mocht je in de toko zijn, dan kun je daar potten vinden met een combinatie van fijngehakte gember en knoflook. Super lang houdbaar (geldt ook voor de paddenstoelen roerbaksaus) en heel makkelijk voor snelle roerbakschotels.

Ingrediënten

  • plantaardige olie
  • 800 gr grof gesneden groenten, denk aan ui, spitskool, rode kool, pompoen, broccoli, prei of paprika
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 2 tl fijngehakte knoflook
  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el sojasaus
  • 3 el mushroom stir-fry sauce van Lee Kum Kee, eventueel te vervangen door oestersaus, maar deze is niet vegetarisch
  • zwarte peper
  • serveer erbij: rijst (wit of zilvervlies) of noedels en optioneel koriander

Aan de slag!

  • Verhit een wok of grote hapjespan en schenk 2 eetlepels olie in de pan. Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de fijngehakte gember en knoflook toe en bak deze mee.
  • Roer de kikkererwten, sojasaus mushroom stir-fry sauce erdoor samen met een snuf zwarte peper.  Zet een deksel op de pan en laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de groenten net gaar zijn. Proef daarna en voeg eventueel nog extra sojasaus of paddenstoelensaus toe naar smaak.
  • Serveer de vegetarische roerbakschotel met witte rijst of noedels en optioneel wat grof gehakte koriander.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • De mushroom stir-fry saus van Lee Kum Kee is tijdens de publicatie van dit recept helaas nog vrijwel niet verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt deze wel in de toko of online kopen.
  • De potjes met gehakte gember en knoflook van Go-Tan zijn wel te koop in de supermarkt.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)