Vierkazenquiche met port van Charlie’s Kitchen

Dat lekker eten en genieten van het leven hand in hand kunnen gaan met lekker in je vel zitten en goed voor jezelf zorgen bewijst Charlotte de Jong, oftewel Charlie’s Kitchen, met haar nieuwe kookboek. Een boek met 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans in je leven. Maar waar af en toe lekker genieten van minder gezonde dingen, dus van deze vierkazenquiche met port, ook gewoon onderdeel van uitmaakt! Dat noem je balans, en daar geloof ik ook heilig in.

Charlotte ken ik al jaren. Ik heb haar transformatie meegemaakt van ietwat ongecontroleerde stuiterbal naar een gebalanceerde stuiterbal. Nog steeds bruist ze van de energie (gelukkig!), maar ze heeft in de afgelopen jaren een ‘echt in balans’ methode ontwikkelt die werkt. Voor haar en heel veel anderen. Want naast haar blog werkt ze ook als voedingsdeskundige en energiecoach. Het is haar missie om mensen te helpen hun ongezonde relatie met eten om te vormen tot een gezonde leefstijl in balans waarbij je bruist van de energie. Ik ondersteun die missie volledig en ik denk dat velen daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

In Charlotte’s keuken mag alles en ze gelooft niet in strenge restricties. Want als je het grootste deel van de tijd goed voor je lichaam zorgt met lekker en gezond eten, kun je prima af en toe genieten van eten wat minder gezond is. In haar boek vertelt ze daar meer over, deelt ze haar 10 gouden regels voor een leven #echtinbalans, helpt ze je met het vullen van je voorraadkast en meer.

Dan natuurlijk de recepten! Die zijn ingedeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en lekker genieten. Alle hoofdstukken (m.u.v. de laatste) zitten vol recepten die je binnen 30 minuten maakt en die lekker en voedzaam zijn. Recepten waar je energie van krijgt en die goed toepasbaar zijn in het dagelijkse leven.

Ik koos, uiteraard haha, een recept uit het laatste hoofdstuk en bakte de vierkazenquiche met Port. Een recept van haar moeder, met een twist van Charlotte zelf. Heerlijk was ‘ie!

Wat je nodig hebt voor 1 quiche met 8 grote of 12 kleine punten

  • boter
  • 4 rode uien, in ringen
  • 100 ml rode port
  • 2 el honing
  • zwarte peper
  • zout
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid) of 1 rol koelvers bladerdeeg (ik gebruikte de laatste)
  • paneermeel
  • ½ camembert, in plakken
  • ½ bol mozzarella, in plakken
  • 75 gr gorgonzola
  • 40 gr walnoten, grof gehakt
  • 1 tl verse tijmblaadjes of 1/2 tl gedroogde tijm
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

Wat je gaat doen voor de vierkazenquiche

Bereiding: 25 minuten + Oven: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm (diameter 26 cm) of een ovenschaal (30×20 cm) in met wat boter.
  2. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel boter en fruit hierin de rode uien voor 10 minuten tot ze mooi bruin worden.
  3. Schenk de port en honing bij de uien, roer door en laat rustig inkoken tot de uienringen stroperig worden. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bekleed je quichevorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en strooi een dun laagje paneermeel over de bodem.
  5. Verdeel de uien over de bodem en leg hier de plakken camembert en mozzarella op. Verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten, tijm en Parmezaanse kaas of Grana Padano. Maak rondom randjes van eventueel overhangend bladerdeeg.
  6. Bak de vierkazenquiche in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de quiche daarna iets afkoelen voordat je ‘m in punten snijdt.

Verspillingsvrij-tip: Je houdt wat halve kaasjes over. Ik heb daar de volgende dag een mini kaasfondue van gemaakt en die at ik met rauwkost en roosjes bloemkool. Maar je kunt de kaas natuurlijk ook los serveren op een borrelplankje.

Het kookboek van Charlie’s Kitchen koop je voor € 21,99 bij de (online) boekhandel of hier bij bol.com.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijke recepten voor meer energie en balans in je leven Dit is een heerlijke hartige taart met rode uien en vier soorten kaas, zoals camembert, mozzarella, gorgonzola en Parmezaanse kaas. En natuurlijk met rode port, honing en thijm. Het is een snel en makkelijk recept waarvoor je kant en klaar bladerdeeg gebruik. Maak deze quiche als recept voor het avondeten. Ga naar mijn website voor het recept Francesca Kookt #francescakookt

Tekst: Francesca, Recept: Charlie’s Kitchen, Fotografie: DeedyLicious

Deze review bevat een affiliate link. Lees ook hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Vierkazenquiche met port van Charlie’s Kitchen”

Reacties zijn gesloten.