Visburger met makreel, maïs en avocadospread

Samenwerking – Zelf een visburger maken is vooral heel lekker, maar ook ontzettend makkelijk! Want met duurzame vis uit blik heb je de burger in een handomdraai gemaakt. Deze keer besloot ik om een visburger met makreel te maken en voegde daar onder andere nog wat ansjovis, rode ui, maïs en koriander aan toe. Wat een heerlijke combi is en binnen 5 minuten zijn ze gemaakt. Het eindresultaat past helemaal bij de nazomer, ziet er toch geweldig fris en vrolijk uit, zo’n mooie visburger?

Vis variëteiten uit blik van Princes

Voor dit recept heb ik weer samengewerkt met Princes, waar ik inmiddels al veel mooie recepten voor heb mogen maken. Ik besloot deze keer om eens voor een van hun verrassende vis variëteiten uit blik te kiezen: de MSC makreel snack in tomatensaus. Een blikje wat je misschien niet zo snel uit het schap zou halen, maar waar je veel leuke recepten mee kunt maken en het bevat geen gekke toevoegingen. Dit smaakt al lekker op een toastje of in een salade, maar je kunt het dus ook goed als basis voor een visburger gebruiken.

Nu weten jullie inmiddels wel dat ik bij vis altijd let op duurzaamheid. Daarom koop ik alleen visproducten in blik die het MSC-label hebben. MSC is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en -handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten. De MSC heeft in samenwerking met verschillende wetenschappers en visserijdeskundigen van over de hele wereld een standaard ontwikkeld voor duurzaam gevangen vis en een standaard voor de traceerbaarheid in de visketen. De Princes producten die ik standaard in mijn voorraadkast heb staan en waar ik deze visburgers mee heb gemaakt hebben ook dit label en dan weet je dat de vangst op de meest duurzame wijze is gedaan.

Wat je nodig hebt voor 4 visburgers

  • 2 blikjes (250 gr) Princes makreel snack in tomatensaus MSC
  • 1 blikje (46 gr) Princes ansjovisfilets in olijfolie MSC
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 75 gr maïskorrels uit blik, uitgelekt
  • 120 gr panko (Japans broodkruim)
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • zwarte peper
  • 4 harde (afbak)broodjes, naar keuze
  • 1 kropje baby Romaine sla
  • 1 avocado
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • zout
  • 125 gr zure room
  • bakolijfolie

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten, Koelen: 30 minuten

  1. Roer de inhoud van de blikjes makreel snack los met een vork. Snijd 4 ansjovisfilets fijn en meng met de makreel, rode ui (houd hier 1 tl van achter), maïs, panko en koriander in een kom. Breng op smaak met zwarte peper. Omdat aan de makreel snack al zout is toegevoegd en je ook ansjovis gebruikt is het niet nodig om extra zout toe te voegen.
  2. Vorm met je handen vier gelijke, platte burgers van het mengsel en druk goed aan. Leg ze op een plat bord, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Bak in de tussentijd de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Haal 4 blaadjes los van het kropje sla, was en droog.
  5. Prak het vruchtvlees van de avocado grof met de theelepel rode ui die je had achtergehouden, een kneepje limoensap, peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hou je van koriander? Voeg dan hier ook nog wat koriander aan toe.
  6. Roer de zure room los met de rasp van een ½ limoen en een snufje zout. Zet tevens afgedekt in de koelkast.
  7. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk er een scheut bakolijfolie in. Bak de visburgers op middelhoog vuur. Bak 5 minuten voordat je de burger met een spatel rustig omdraait en nog 5 minuten bakt. Deze burgers scheuren snel, dus wees lief voor ze ;-). Laat daarna nog 2 minuten rusten buiten de pan.
  8. Beleg de broodjes met een blaadje Romaine sla en leg hierop een burger. Top met de avocadospread en een lepeltje van de zure room, serveer direct.

 

Zin in meer lekkere visburgers?

De komende tijd gaan de 15Princes Ambassadeurs aan de slag met nieuwe recepten voor de Princes Visburgers. Super benieuwd waar zij mee gaan komen! Je kunt het zelf volgen via #PrincesVisburgers en ik zal af en toe ook wat delen op mijn Instagram. Ik ben benieuwd wie het beste recept maakt van de Princes ambassadeurs, heel tof dat ik die ook nog eens mag kiezen :-). Dus houd mijn Instagram in de gaten!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Vis recept voor makkelijke en snelle visburger met makreel, maïs en avocado. Zelf visburgers maken is lekker, maar ook ontzettend makkelijk! Met duurzame vis uit blik heb je de burger in 5 minuten gemaakt. Deze keer besloot ik om een visburger met makreel te maken met ansjovis, rode ui, maïs en koriander.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Princes. Lees ook hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Visburger met makreel, maïs en avocadospread”

    1. Daar kan ik je helaas niet goed over adviseren, want ik heb geen kennis over voedingsmiddelen in relatie tot cholestorol. De avocadospread zou je wel weg kunnen laten en wat schijfjes komkommer en tomaat voor kunnen gebruiken.

  1. Ik heb dit van mijn kleindochter Celine Bovijn,mijn Kleindochter ze weet dat oma graag kookt ,ik woon in Spanje en die humus met praprica ga ik morgen al klaarmaken met dank voor het recept