Vlinderpasta met kippendijen, pimenton en spinazie

Het moment dat ik pimenton, gerookt paprikapoeder, ontdekte in mijn keuken werd alles anders. Dit is inmiddels al jaren geleden en ik kan niet meer zonder. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, van zoet (mild) tot pittig. Het wordt gemaakt van peperige paprika’s die gerookt worden en daarna gedroogd om te …

Het moment dat ik pimenton, gerookt paprikapoeder, ontdekte in mijn keuken werd alles anders. Dit is inmiddels al jaren geleden en ik kan niet meer zonder. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, van zoet (mild) tot pittig. Het wordt gemaakt van peperige paprika’s die gerookt worden en daarna gedroogd om te vermalen tot poeder. Een onmisbaar ingrediënt in de Spaanse keuken, maar het is in tal van gerechten te gebruiken. Ben je er eenmaal verslaafd aan dan raak je de gewone paprikapoeder bijna niet meer aan, ik niet in ieder geval. Het geeft je eten net even dat beetje extra. Je koopt pimenton bij Albert Heijn of online bij Foodelicious.

In dit ultieme comfort food recept combineerde ik vlinderpasta met kippendijen, spinazie en pimenton. Nog een beetje limoen, room en geroosterde pijnboompitten erbij en je hebt een zalig gerecht.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr vlinderpasta
– zeezout
– 2el pijnboompitten
– 1 ui
– 300gr kippendijen
– olijfolie
– 1 volle tl pimenton (ik gebruikte de hot, maar als je minder gewend bent aan pittig zou ik voor mild gaan)
– 300gr spinazie
– sap van 1/2 limoen
– 100ml room
– geraspte kaas (ik gebruikte een combinatie van belegen en cheddar)
– zwarte peper

vlinderpasta-met-kippendijen-pimenton-en-spinazie-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de vlinderpasta in ruim kokend water met zout totdat deze al dente is. Zet een pan met antiaanbaklaag op het vuur en rooster hier de pijnboompitten in, zonder vet en totdat ze goudbruin zijn. Schep daarna over in een bakje.

In de tussentijd snipper je de ui en snijd je de kippendijen in reepjes of blokjes. Zet een grote hapjespan of wok op het vuur. Fruit de ui met een snuf zout in 2 eetlepels olijfolie. Schep de kip erbij samen met de pimenton en bak de kip rondom bruin aan. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Doe de helft van de limoensap erbij en de room. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zacht pruttelen. Proef en breng eventueel extra op smaak met limoensap en zout.

Schep nu de vlinderpasta erdoor en laat pruttelen totdat de pasta weer warm is. Serveer in diepe borden en strooi er pijnboompitten, geraspte kaas en een snufje zwarte peper over.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)