Wendy’s pittige ovenkip

Een tijdje geleden zag ik een heerlijke kookfoto op Facebook langs schieten van mijn vriendinnetje Wendy. Dat bleek haar recept voor pittige ovenkip te zijn. Ze heeft het geheime recept met me gedeeld en het was een toppertje :). In het echte recept wordt een hele rode peper en een eetlepel korianderkorrels gebruikt. Maar aangezien mijn kleine kindje ook mee at heb ik het recept iets getweakt en minder pittig gemaakt. En ik heb een koolrabi toegevoegd die in mijn Krat van deze week zat. Als je koolhydraatarm wilt eten dan moet je de aardappeltjes natuurlijk weg laten.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 (scharrel) kipfilets of kippenpoten
1/2 rode peper
1 rode paprika
1 gele paprika
1 koolrabi
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 sinaasappel
1el korianderpoeder
4 pimentkorrels
500gr kleine aardappels in de schil
4 takjes rozemarijn
grof zeezout
fijn zeezout
versgemalen zwarte peper
olijfolie

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een hakmolentje en maal hierin 2 teentjes knoflook, korianderpoeder, rode peper (zonder zaadjes), pimentkorrels, snuf zout en 2 eetlepels olie fijn. Het moet een mooi papje worden. Maak wat sneetjes in de kipfilets en smeer de hele filets goed in met het mengsel. 

Pak een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Leg de kipfilets erin. Snijd de paprika’s, koolrabi en rode ui in grove stukken en leg al deze groenten over de kip heen. Sprenkel hier wat olijfolie over en wat zout. Snijd als laatste de sinaasappel in plakken en leg deze over de groenten heen.

Zorg dat de aardappeltjes schoon zijn en snijd ze in tweeën. Neem een bakblik en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de aardappeltjes op en strooi hier het grove zeezout, de rozemarijnblaadjes, gehakt teentje knoflook en olijfolie over. Meng dit goed door de aardappeltjes met je handen. 

Schuif het bakblik met de aardappeltjes in het midden van de oven. Zet hieronder een rek zodat je daar de ovenschaal met de kip en groenten op kunt zetten. Laat dit 40 minuten in de oven staan. Houd je aardappeltjes goed in de gaten. Als deze eerder klaar zijn (mooi bruin aan de bovenkant), haal deze dan vast eruit. 

Voor het serveren schep je eerst wat aardappeltjes op en bord, daarop de kipfilet en je eindigt met de groenten. Leg een plakje van de sinaasappel erbij als garnering. Dat ligt er trouwens alleen als versiering en is niet meer eetbaar zoals The Mr. aan den lijve ondervond 😉

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *