Wentelteefjes met bacon uit de Airfryer

Samenwerking – In de afgelopen weken hebben mijn Bloginsiders allemaal een spiksplinternieuwe Airfryer XXL thuis ontvangen om te testen én lekkere nieuwe recepten te bedenken. Nou weet ik al een tijdje dat je heel goed kunt koken met de Airfryer, maar het belangrijkste is toch wel dat je met dit apparaat zonder toevoeging van vet frietjes kunt bereiden en dat die heel krokant worden.

Leuk om te zien is dan ook dat alle insiders gelijk aan de slag gingen met het bakken van friet! Snap ik ook wel, wie kan er nou een lekker frietje afslaan 😉

Bij de krokante frietjes bakten mijn insiders er vaak ook nog een lekkere snack bij, van kipnuggets tot zelfgemaakte loempia’s en visfilet. En dat zag er allemaal uit om te smullen. Op dit moment zijn ze alweer bezig met de volgende opdracht en daarbij mogen ze hun creativiteit loslaten. Ik ben erg benieuwd en ga jullie er in de volgende update alles over vertellen!

Uiteraard ging ik ook aan de slag. Deze keer maakte ik een heel fijn ontbijt in de Airfryer, namelijk wentelteefjes met krokante bacon. Door de krachtige heteluchtoven kun je beide onderdelen perfect hierin bereiden. De bacon wordt super krokant, maar het is wel belangrijk dat je hiervoor dikke plakken gebruikt. Anders gaan ze omkrullen en dat is zonde. Verder hebben we geen suiker toegevoegd aan de wentelteefjes, omdat er voor het serveren ahornsiroop over wordt geschonken en dat is al zoet genoeg.

Wat je nodig hebt voor een ontbijt voor 2 personen

  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 dikke sneden volkorenbrood in 4 repen
  • 4 plakken dikgesneden bacon of ontbijtspek
  • ahornsiroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Airfryertijd: 20 minuten

1. Klop de melk, eieren, kaneel en nootmuskaat door elkaar.

2. Dip hier de repen brood in en leg ze in een schaal. Schenk overgebleven melk erover en laat even staan.

3. Verwarm de Airfryer voor op 170 graden. Bak de repen brood (soldaatjes) circa 10 minuten in de Airfryer tot ze goudbruin van kleur zijn en licht krokant. Leg daarna op een schaal en dek af met aluminiumfolie.

4. Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 200 graden. Leg de plakken bacon erin en bak ze circa 10 minuten tot ze krokant zijn.

Tip: Bacon in de Airfryer gaat, net als in een pan, flink roken. Ik ben er dan ook voorstander van om een raampje open te zetten terwijl dit wordt gebakken. Of zet de Airfryer even in de schuur of buiten.

5. Verdeel de bacon over de wentelteefjes op een schaal en schenk er rijkelijk ahornsiroop over. Serveer direct.

Nou, dit lijkt me een perfect ontbijt voor in het weekend, nietwaar? Wil je nog andere ontbijtinspiratie hebben, kijk dan eens op deze pagina waar ik vertel hoe je een compleet ontbijt voor 1 persoon in de Airfryer kunt maken.

Dit is een samenwerking met Philips. Lees hier onze disclaimer.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Wentelteefjes met bacon uit de Airfryer”

  1. Onze airfryer was nog geen 24 uur uitgepakt en had zich al bewezen met friet en snacks toen ik er de volgende middag bacon in wilde bakken. Door de hete lucht ging het vliegen dus kon ik daarna al uitgebreid het verwarmingselement schoonkrabben en boenen dus dit is geen goed idee:(
    Misschien als er een ovenvast bord opgelegd lan worden maar ik begin er niet meer aan.