Wentelteefjes met bacon en ahornsiroop

Voor de liefhebbers van krokant gebakken bacon zijn deze wentelteefjes met bacon en ahornsiroop echt een feest als ontbijt! En het is ook heel makkelijk om te maken, wie ga jij verrassen hiermee in de ochtend?

Wat je nodig hebt voor een ontbijt voor 2 personen

  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 dikke sneden volkorenbrood in 4 repen
  • 4 plakken dikgesneden bacon of ontbijtspek
  • boter
  • ahornsiroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Klop de melk, eieren, kaneel en nootmuskaat door elkaar.

2. Dip hier de repen brood in en leg ze in een schaal. Schenk overgebleven melk erover en laat even staan.

3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bacon krokant, zonder extra vet.

4. Verhit een tweede koekenpan met een klontje boter en bak het brood goudbruin en krokant, in 5 minuten ben je daarmee klaar.

5. Verdeel de bacon (breek de plakken in kleinere stukken) over de wentelteefjes op een schaal en schenk er rijkelijk ahornsiroop over. Serveer direct.

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *