Wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook …

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook vrij in de ochtend. Ik wilde een ontbijtje maken, maar het brood was oud (ook dat nog) dus ik besloot om er wentelteefjes uit de oven van te maken. En dat werd me toch lekker! Zo werd de plotselinge vrije vrijdagochtend opeens een feestje. Het deed me een beetje denken aan de brioche die ik al eerder maakte, maar deze is nog makkelijker. Ik heb er snel een paar foto’s van gekiekt zodat ik het recept met jullie kan delen. Zet ‘m maar vast op je menu van het paasontbijt, maar dit is ook een heerlijk gerecht voor ‘zomaar’.

Wentelteefjes uit de oven_frambozen_kardemom_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 3 eieren
– 100ml melk
– 1/2tl gemalen kardemom
– 25gr kokosbloesemsuiker
– 8 sneetjes oud brood
– 6 kleine klontjes boter
– 100gr frambozen
– poedersuiker
– frambozenjam

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Wachttijd: 15 minuten / Oventijd: 20-25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los met de melk, kardemom en kokosbloesemsuiker. Vet een ovenschaal in, snijd de boterhammen doormidden en leg ze dakpansgewijs in de schaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de boterhammen en verdeel er een paar klontjes boter over. Strooi de frambozen erover en laat de schaal daarna 15 minuten staan op het aanrecht zodat de boterhammen goed kunnen weken. Schuif daarna de schaal in de oven.

Bak de wentelteefjes 20 tot 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer met poedersuiker en frambozenjam.

Tip: ook heerlijk met extra lemon curd erbij.

Wentelteefjes uit de oven_frambozen_kardemom_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer