Wraps met gerookte kip, mango en avocado

Dit supereasy lunchgerecht of hapje maakte ik laatst voor mijn mannen thuis. Het zijn beide snoeperds die wel van een snackje tussendoor houden. Dus tijd voor een wrap met wat gezond spul. En dat ging erin als koek! Behalve de avocado bij de peuter, dat vond ie toch maar niks. De opmerking “mama, dit hoef ik niet te eten toch?” werkte bijzonder op mijn lachspieren en toen heb ik nog maar wat wraps zonder dat gekke groene spul voor hem gemaakt.

Wat je nodig hebt voor 12 kleine wraps

– 6 wraps
– 1/2 gerookte kipfilet
– 1/2 mango
– 1/2 avocado
– 2el mayonaise, sour cream of magere kwark (afhankelijk van hoe ‘gezond’ je het wilt maken)
– 1el chilisaus (meer of minder mag ook)
– vers citroensap
– 1el gehakte koriander

Wraps met gerookte kip, mango en avocado_2

Wat je gaat doen

Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag op medium vuur. Bak hier, of eigenlijk verwarm hier de wraps in. Om en om, ongeveer 1 minuutje, en dek ze daarna af met aluminiumfolie tot gebruik.

Snijd de kipfilet, mango en avocado in dunne smalle reepjes. Meng de mayonaise met de chilisaus en roer hier ook nog een drupje citroensap door. Proef en voeg nog extra mayonaise, chilisaus of citroen naar smaak toe.

Bestrijk een wrap dunnetjes met chili-mayonaise. Leg in het midden een paar reepjes kip, mango en avocado. Strooi er als laatste wat gehakte koriander over. Rol de wrap op en snijdt daarna doormidden.

Maak je zelf ook wel eens wraps? En wat is dan je favoriete vulling? Ik ben benieuwd 🙂

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Wraps met gerookte kip, mango en avocado”

  1. Hoi Francesca, ik probeer die kleuter van mij overal groente en fruit tussen te prutsen (vaak in soepen, sauzen en puree) dus deze variatie is ook welkom. Als peuter at ze alles maar nu zodra ze groente ziet “mama daar merk ik toch niets van hé?!”
    Zelf vind ik een wrap met zelfgemaakte guacemole, een heel dun laagje zure room erover, wat sla, eventueel wat rode ui en tonijn ook heel lekker. Fantastische site, lekkere recepten top!
    Helaas (wij wonen in Duitsland in een klein plaatsje) zijn veel ingredienten hier niet of moeilijk verkrijgbaar, maar nood maakt creatief 🙂

    1. Thanks voor je berichtje Chantal. Gewoon de groenten blijven aanbieden en dan komt het vanzelf een keer goed. Laat haar ook eens wat vaker mee koken en zelf kiezen wat ze wil eten die avond (binnen jouw randvoorwaarden). Dat helpt vaak goed!

Reacties zijn gesloten.