Wraps met gerookte kip, mango en avocado

Dit supereasy lunchgerecht of hapje maakte ik laatst voor mijn mannen thuis. Het zijn beide snoeperds die wel van een snackje tussendoor houden. Dus tijd voor een wrap met wat gezond spul. En dat ging erin als koek! Behalve de avocado bij de peuter, dat vond ie toch maar niks. …

Dit supereasy lunchgerecht of hapje maakte ik laatst voor mijn mannen thuis. Het zijn beide snoeperds die wel van een snackje tussendoor houden. Dus tijd voor een wrap met wat gezond spul. En dat ging erin als koek! Behalve de avocado bij de peuter, dat vond ie toch maar niks. De opmerking “mama, dit hoef ik niet te eten toch?” werkte bijzonder op mijn lachspieren en toen heb ik nog maar wat wraps zonder dat gekke groene spul voor hem gemaakt.

Wat je nodig hebt voor 12 kleine wraps

– 6 wraps
– 1/2 gerookte kipfilet
– 1/2 mango
– 1/2 avocado
– 2el mayonaise, sour cream of magere kwark (afhankelijk van hoe ‘gezond’ je het wilt maken)
– 1el chilisaus (meer of minder mag ook)
– vers citroensap
– 1el gehakte koriander

Wraps met gerookte kip, mango en avocado_2

Wat je gaat doen

Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag op medium vuur. Bak hier, of eigenlijk verwarm hier de wraps in. Om en om, ongeveer 1 minuutje, en dek ze daarna af met aluminiumfolie tot gebruik.

Snijd de kipfilet, mango en avocado in dunne smalle reepjes. Meng de mayonaise met de chilisaus en roer hier ook nog een drupje citroensap door. Proef en voeg nog extra mayonaise, chilisaus of citroen naar smaak toe.

Bestrijk een wrap dunnetjes met chili-mayonaise. Leg in het midden een paar reepjes kip, mango en avocado. Strooi er als laatste wat gehakte koriander over. Rol de wrap op en snijdt daarna doormidden.

Maak je zelf ook wel eens wraps? En wat is dan je favoriete vulling? Ik ben benieuwd 🙂

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)