Maaltijdsalade met grote garnalen

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die verse. Haal ze in Scheveningen of vers op de markt, dan gaat het van lekker naar ultiem genieten. Zeker met dit recept voor een maaltijdsalade met grote garnalen.

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 500gr tijgergarnalen
– 1 zak jonge bladsla melange
– 1 rode peper
– 5 teentjes knoflook (wij houden ervan, maar vind je het teveel doe er dan gewoon 2 of 3)
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 3 takjes verse dille
– 1 limoen
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Maaltijdsalade met grote garnalen_2

Wat je gaat doen
Zorg dat de garnalen gepeld en schoon zijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en pel de knoflookteentjes. Doe deze samen met de zonnebloemolie in een bakje en pureer dit fijn. Giet het peper/knoflook/olie mengsel over de garnalen heen en roer goed door. Laat de garnalen minstens een half uur marineren.

Maaltijdsalade met grote garnalen_3

Hak de takjes dille fijn en snijd de limoen in kleine stukjes. Bewaar dit voor de garnering. Zet 2 mooie borden klaar en verdeel hier de bladsla melange over.

Als de garnalen voldaan zijn van de marinade ga je ze bakken in een hete pan (geen olie aan de pan toevoegen, er zit genoeg in de marinade). Voeg ook alle marinade eraan toe. Bak de garnalen circa 5 minuten totdat ze mooi roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en houdt ze warm op een bord met aluminiumfolie. Voeg aan het bakvet de olijfolie en rode wijn azijn toe en roer dit goed door. Dit wordt je dressing.

Verdeel de garnalen met de sla over de 2 borden, sprenkel hier de dressing overheen. Strooi daarna de dille erover en garneer met stukjes limoen. En daarna heerlijk genieten!

Wat je ook nog kunt doen
– Maak er een frisse salade bij van stukjes komkommer, paprika en cherrytomaten. Alleen aanmaken met een beetje zout, want de garnalen hebben al genoeg smaak.
– Dit gerecht smaakt ook heel lekker met de roergebakken spinazie met spitskool

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Maaltijdsalade met grote garnalen”

  1. Ik ben dit recept nu aan het maken, want het klinkt fantastisch! Ik heb de peper en knoflook met olie gepureerd, maar met 3 eetlepels wordt het meer een soort pasta dan olie, klopt dat wel? Het ruikt in ieder geval nu al heerlijk!