Ik ben niet zo’n chocoladewonder. Wel in het eten, maar niet in de bereiding ervan. Zodra ik een recept zie waar de term tempereren in voorkomt of er aan mij gevraagd wordt om met een thermometer klaar te zitten, haak ik af. Maar dat geldt voor ieder recept waar teveel techniek bij komt kijken. Ik ben zo’n type wat het meer uit de losse pols doet. En ik ben vast niet de enige ;-). Maar goed, ik wilde dus zelf een keer chocoladeletters maken! En ik ging op zoek naar een manier om dit op een makkelijke manier te doen. Zodat niet alleen ik, maar ook de kids deze zelf kunnen maken. Met een beetje hulp van mama, dat wel.
Nou ontdekte ik dat chocoladeletters maken dus helemaal niet zo ingewikkeld is. Je moet wel de chocolade au bain-marie smelten (maar dat kunnen we allemaal inmiddels wel, toch?) en je hebt spuitzakken nodig om de chocolade goed te kunnen spuiten. Ik ontdekte aardig wat recepten waarbij lettermallen worden gebruikt, vond ik ook lastig. Dus ik ging naar Google, toetste ‘letter outline J’ en ‘letter outline Z’ (van Jessey en Zayne, onze mini’s) in en printte deze uit op dezelfde grootte. Even uitknippen, daarna onder een vel bakpapier leggen… et voilà, daar is je letter mal! Als je deze outlines aanhoudt tijdens het spuiten van de chocolade heb je een perfect strakke letter. Want ook al kook ik graag uit de losse pols, een chocoladeletter spuiten uit de losse pols kan ik dan weer niet.
Kortom, vandaag deel ik mijn recept voor alle chocolade dummy’s. Als ik het kan, kan jij het ook! Met een klein beetje voorbereiding, een berg leuke decoratie en enthousiaste kinderen aan je zijde maak je net zulke leuke chocoladeletters als wij deden. En lekker dat ze zijn. Have fun tijdens het maken!
Aangezien alle letters die je zoekt altijd zijn uitverkocht, is dit ook veel leuker! Ik had een vraagje: hoe lang is ‘even’ de spuitzak in de koelkast leggen?
Bij mij was het geloof ik 15 minuten. Maar het mag echt niet te hard worden. Je kunt het testen door na 10 minuten de spuitzak uit de koelkast te halen en een toefje te spuiten. Als de chocolade goed blijft staan en niet uitzakt is het goed.